Skip to navigation Skip to main content

Val d'Arly: knus en familievriendelijk pareltje in Savoie

16255 - Val d'Arly: knus en familievriendelijk pareltje in Savoie

Val d'Arly is de derde bestemming van mijn roadtrip door Savoie Mont Blanc. Waar de vorige bestemmingen Samoëns en Megève duidelijk opzichzelfstaande (grote) dorpen zijn, is Val d'Arly een bestemming welke bestaat uit kleine dorpjes die de krachten gebundeld hebben. Deze dorpjes zijn onder andere Flumet, La Giettaz, Aravis, Notre Dame de Bellecombe, Crest-Voland en Cohennoz. Vanuit Megève rijden we naar Val d'Arly, waar we verblijven in La Giettaz. Nadat we zijn ingecheckt, gaan we naar Flumet om onze gids Elsa te ontmoeten.

Kennismaken met Flumet

We ontmoeten Elsa bij het Office de Tourisme du Val d'Arly, in het centrum van Flumet. Al snel wordt het ons duidelijk dat ondanks dat het dorpje erg klein is, het één van de grotere dorpen in de omgeving is. Samen met Elsa maken we een wandeling door het dorp, waar we eigenlijk al vrij snel klaar mee zijn. Onderweg stoppen we natuurlijk bij het lokale museum de slagerij en de kaasboer. Veel meer dan dit is hier eigenlijk niet aanwezig. Daar tegenover staat dat de lokale kazen en vleeswaren die we hier mogen proeven heerlijk zijn! We wandelen nog één van de cafés binnen, waar we aan de achterkant vanaf het terras het uitzicht bewonderen. Flumet is klein, maar fijn. Ook Elsa beaamt dit. Het leuke aan Val d'Arly is dat alle dorpen dicht bij elkaar liggen, waardoor deze bereikbaar zijn. Ga je hier op vakantie, dan kun je dus genieten van alle voordelen en mogelijkheden van meerdere dorpen in plaats van één.

Het centrum van Flumet
Het gemoedelijke en authentieke centrum van Flumet

Ontspannen aan het Lac de Flumet

Niet ver van het centrum van Flumet ligt het 'Lac de Flumet'. Dit meer is klein en gemoedelijk en bij lekker weer perfect om te ontspannen. Het is een echte familieplek. Aan twee kanten van het meer vind je een terrasje waar je wat kunt drinken en eten. Voor kinderen drijft er een vlot in het meer en is er een speeltuin. Door de geringe omvang van het meer kan je de kinderen overal zien lopen, spelen en zwemmen. Super overzichtelijk! Aangezien het heerlijk weer is en de sfeer aan het meertje erg gezellig, besluiten we om aan het water te dineren. Ondertussen vertelt Elsa ons over de planning van de volgende dag: e-biken! Hier lees je meer over in mijn volgende blog.

Het dorp Flumet en omgeving

Uitzicht vanaf het terras op de brug in Flumet

Kaas en vleeswaren uit Flumet
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.