Skip to navigation Skip to main content

Roadtrip Savoie Mont Blanc: Megève

16202 - Roadtrip Savoie Mont Blanc: Megève

En onze roadtrip door het Franse Savoie Mont Blanc gaat verder! De eerste bestemming, Samoëns, laten we weer achter ons, samen met het regenachtige weer. Hier hebben we een wandeling door het centrum gemaakt en de omgeving ontdekt op de e-bike en met de raft. Na ongeveer een uurtje rijden bereiken we de volgende bestemming: Megève. De zon is ondertussen flink aan het schijnen en het is heerlijk warm. We checken in in ons hotel, Le Gai Soleil en wandelen richting het centrum om daar onze gids, Clémentine, te ontmoeten voor een wandeling door het dorp.

Over Megève

Het bekende dorp Megève ligt op zo'n 1100 meter hoogte en telt rond de 4000 inwoners. Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 10,5 uur naar Megève. Als ik kijk naar alle bestemmingen die op de planning staan, ligt Megève het dichtste bij de Mont Blanc, hemelsbreed slechts 20 kilometer. Vandaar dat er een bijzondere activiteit op de planning staat: een tour over de Mont Blanc in een vliegtuig! Maar hier lees je in mijn volgende reisverslag meer over.

Ruime keus aan mooie winkels

Waar onze vorige bestemming (Samoëns) relatief klein was, is Megève voor het aantal inwoners relatief groot. Het dorp leeft duidelijk van het toerisme. Het oude centrum ziet er authentiek en prachtig uit. De straten zijn verzorgd, her en der komen we bijzondere kunstwerken tegen, er is een ruime keus aan prachtige winkels. We kunnen hier rustig de hele dag rondstruinen. Naast de standaard sportwinkels vind je in Megève meerdere klassiek Franse winkels met de duurdere merken, juweliers en schoenenwinkels. Her en der kun je ook een kijkje nemen in ateliers. Ook aan de bezoekers van Megève is te zien dat men hier niet met een lege portemonnee naartoe gaat.

Restaurants, terrasjes en (banket)bakkers

En dan al die lokale lekkernijen, oef! Normaal gesproken word ik al helemaal blij van de supermarkt, waar ik me uren kan vermaken met al die onbekende producten. Maar hier in Megève komen we terecht in een hemel vol lekkernijen. Van de kaasboer tot aan een Patisserie en Chocolatier, al het lekkers wat je maar zoekt kun je hier wel vinden. We lopen verschillende bakkertjes in en komen (natuurlijk) met veel te veel lekkers weer eruit. Eén ding is zeker, houd je van lekker eten, dan zit je in Megève goed. Voor de lunch en het diner vind je hier een ruime keus aan fijne restaurants. Van Franse bistrots tot pizzeria's en een Crêperie. Uiteindelijk kiezen we het terrasje van de Patisserie Au Père Sotieu, waar we smikkelen van een heerlijk gebakje.

Genieten van gebak op het terras in Megève

Genieten van het uitzicht op Megève

Na onze taartjes neemt Clémentine ons mee naar twee kanten van het dorp, vanwaar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Als eerste wandelen we aan de zuidoost kant van het centrum omhoog, naar het restaurant Le Refuge du Calvaire. Hier staat een bankje, vanwaar we genieten van het uitzicht. Na onze wandeling terug naar het dorp, lopen we door naar het noorden, naar het bergstation van de Jaillet lift. Naast deze lift vind je namelijk een zomerrodelbaan. Als verrassing krijgen we van Clémentine toegangskaartjes voor de rodelbaan. Eén ding mogen we namelijk niet missen, zegt ze, en dat is het uitzicht op Megève vanuit de rodelbaan! En daar krijgt ze helemaal gelijk in! Bekijk de beelden in bovenstaande video.

Benieuwd naar hoe het is om te vliegen over de Mont Blanc? Volgende week lees je meer!

Uitzicht op Megève
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.