Goed voorbereid de bergen in

Goed voorbereid de bergen in

15 maart 2018

door Joris in Algemeen

De vakantie is begonnen. Al rijdend op de snelweg verschijnen dan eindelijk de eerste bergtoppen aan de horizon. Dit is het moment waarop de vakantie echt begonnen is. Je kunt het niet laten om een kleine zucht van verlichting te geven en je voelt de stress van je af glijden, terwijl je geniet van het uitzicht. Naarmate de bergwanden steiler en imposanter beginnen te worden, begint ook de bezorgdheid toe te nemen. Is mijn auto wel opgewassen tegen dit berggebied en hoe zit het met de banden? Wat als we pech krijgen? Om dit soort redenen is het ontzettend belangrijk om goed voorbereid van huis te gaan. Hoe doe je dat?

Voluit van je vakantie genieten

Liefhebbers van een vakantie in de bergen zijn avonturiers die de berggebieden ten volste benutten. Heerlijk genieten van de vrijheid en de prachtige natuur om je heen tijdens een wandeling of fietstocht. Ook zijn er tal van bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eens de ijsgrot Eisriesenwelt of de prachtige waterval Stuibenfall Umhausen en laat je betoveren door de schoonheid van de natuur. Geniet van het landschap tijdens een autoritje door de bergen langs pittoreske dorpjes en smul van de lokale keuken. Voor wandelaars zijn de bergen een oase van rust, waarvan met volle teugen genoten kan worden. Zorg uiteraard altijd voor de juiste uitrusting en ga niet zonder reisverzekering op reis.

In de winter naar de bergen? Gebruik winterbanden

In Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden is het verplicht om met winterbanden te rijden. In Frankrijk, Italië, Tsjechië en Zwitserland is het verplicht om met winterbanden te rijden als dat wordt aangegeven op een verkeersbord. Heb je geen winterbanden, dan riskeer je een fikse boete en kun je gedeeltelijk aansprakelijk worden gesteld bij een ongeval. Bespaar jezelf deze situatie en rijd naar wintersportlanden altijd met winterbanden. Bij zware sneeuwval kan er ook een verplichting zijn tot sneeuwkettingen. Veiligheid staat immers altijd voorop, dus wees je daarvan bewust. Niet alleen om de boete die je kunt krijgen, maar vooral ook om kleinere kans op ongelukken.

Goed verzekerd de bergen in

Naast winterbanden is een goede autoverzekering geen overbodige luxe voor een vakantie in de bergen. Het wegennet in een berggebied krijgt er goed van langs door verschillende elementen en onderhoud is lastig bij te benen door de ligging in het robuuste landschap. Hoewel het merendeel van de wegen goed onderhouden wordt, zijn er ook een aantal slechter onderhouden bergwegen. Losliggend gesteente of vallend gesteente veroorzaakt heel wat blik- en ruitschade. Voor een vakantie in de bergen kan een goede autoverzekering meer dan een geruststelling zijn. Gestrand zijn met autopech is al vervelend genoeg in eigen land, maar in het buitenland kan dat voor extra veel stress zorgen. Zorg er daarom voor dat je alles goed op orde hebt en dat je weet wat je kunt verwachten van je verzekeraar als je pech krijgt in het buitenland.

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips