Winters paradijs voor rustzoekers: Turracher Höhe

Winters paradijs voor rustzoekers: Turracher Höhe

6 januari 2018

door Joris in Wintersport

Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter trekken wij regelmatig de bergen in. Dan gaat het skipak aan en klikken we de latten onder de voeten. Het ene moment komen we in een groot skigebied met veel familiefaciliteiten en de andere keer in een gebied dat bekend staat om de après-ski. Maar, zo nu en dan komen we ook bijzondere pareltjes tegen waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Eén van deze pareltjes is het Oostenrijkse Turracher Höhe.

Waar?

Bergresort Turracher Höhe vind je aan de rand van Nationaal Park en Biosphärenpark Nockberge. Dit natuurpark kenmerkt zich door vele glooiende bergen en bergmeren. Zo ook in Turracher Höhe. Het dorp en het skigebied liggen namelijk om de Turrachersee. Overigens ligt deze bestemming op de grens van de deelstaten Steiermark en Karinthië. Vanuit Nederland is het zo’n 1000 kilometer rijden.

Wat maakt Turracher Höhe nou zo bijzonder?

Turracher Höhe heeft absoluut meerdere elementen die het zo'n bijzondere bestemming maken. Het dorp is een echt (ski)resort en bestaat dan ook met name uit accommodaties. Echter is de hoeveelheid accommodaties beperkt, waardoor het hier nooit druk wordt. Ook in de cafés, restaurants en winkeltjes is het overal heerlijk rustig. Om het dorp vind je het skigebied, vanwaaruit je eigenlijk bijna overal kunt skiën tot aan de voordeur van de accommodatie. Maar wat het skigebied toch wel echt bijzonder maakt, is de skironde. Het grootste deel van de skironde gaat om de Turrachersee heen. Dankzij een speciaal voertuig waar je op je ski’s achter hangt, overbrug je het laatste deel van de ronde over het meer!

turracher hohe
Heerlijke brede, rustige pistes in Turracher Höhe

Het skigebied van Turracher Höhe

Tussen en om de accommodaties van Turracher Höhe kun je genieten van meer dan 40 kilometer aan skipistes. Zelf vonden wij dat het voelt alsof het gebied veel groter is, mede doordat de pistes als een kom om de Turrachersee liggen. Recent is er nog een nieuwe skilift toegevoegd aan het gebied. Over het algemeen zijn de liften relatief nieuw. De pistes zijn breed, waardoor je hier op een heerlijk rustig tempo ruime bochten kunt maken. Doordat het nergens echt druk wordt, hoef je niet in de rij te staan bij de liften en kun je genieten van alle ruimte op de piste. Een ander voordeel van het skigebied is dat de skipas relatief goedkoop is: €233,- voor 6 dagen.

turracher hohe
Op de ski's over de Turrachersee

Nog veel meer activiteiten

Natuurlijk kun je in Turracher Höhe nog veel meer dan skiën en snowboarden. Op (een gedeelte van) de Turrachersee kun je schaatsen, er is zo’n 15 km aan langlaufloipen en 25 km aan winterwandelroutes. Onder begeleiding van een gids kun je een sneeuwschoenwandeltocht maken. Ook is er een kleine rodelbaan, waar je op dinsdag en donderdag ook ’s avonds terecht kunt. En niet te vergeten: de Nocky Flitzer! Deze rodelbaan met rails begint op 2000 meter hoogte en is 1,6 km lang.

turracher hohe
Drink een glaasje prosecco met de pistenbutler!

Echte service: de pistebutler

Misschien nog wel het allerleukste aan Turracher Höhe vonden wij de Pistenbutler. Deze butler is alles wat je van een echte butler verwacht. Hij of zij draagt een traditioneel butler pak en helpt je in het skigebied waar nodig. De ene dag kun je met de pistenbutler gaan sneeuwschoenwandelen en de dag erna kom je hem of haar tegen op de piste, waar hij of zij glaasjes prosecco, zonnebrandcreme, zakdoekjes en druivensuiker uitdeelt. Heb je een vraag over het gebied of wil je een activiteit ondernemen? De pistenbutler van Turracher Höhe helpt je hiermee.

Zomervakantie tips