Skip to navigation Skip to main content

De 10 grootste skigebieden in Tirol

11353 - De 10 grootste skigebieden in Tirol

Eén van de populairste Oostenrijkse deelstaten voor een wintersport is (natuurlijk) Tirol. Deze deelstaat biedt meer dan 80 skigebieden en in totaal maar liefst 3400 kilometer aan skipistes. Een voordeel van Tirol is dat de meeste skigebieden makkelijk bereikbaar zijn vanuit Nederland, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kiezen naar welk skigebied je gaat is elk jaar weer een uitdaging, aangezien elk skigebied anders is. Er zijn zowel kleine, middelgrootte als zeer grote skigebieden in Tirol. We hebben de 10 grootste skigebieden voor je op een rij gezet.

#1. Ski Arlberg, 305 km

Dit skigebied is sinds seizoen 2016/2017 niet alleen het grootste skigebied van Tirol, maar ook van heel Oostenrijk. In totaal vind je hier ruim 300 km aaneengesloten skipistes. Deze pistes bereik je vanaf de bekende dorpen St. Anton am Arlberg, Lech, Klösterle, Schröcken en Warth. Wellicht komt de naam Lech je bekend voor, dit is namelijk een populaire bestemming onder wereldsterren en koningshuizen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op het algemene prijsniveau van dit skigebied. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 275,-.

#2. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, 284 km

Ook voor dit skigebied heb je zeker een hele week nodig. Met bijna 300 km aan pistes, 90 liften en zo’n 70 berghutten, lijkt SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental haast oneindig. Centraal in het skigebied ligt de Hohe Salve, een berg met heerlijke skipistes. Het skigebied is bereikbaar vanaf de dorpen Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Westendorf en Brixen im Thale. Met name Westendorf en Ellmau zijn populair onder Nederlanders. Söll en Itter zijn kleinere dorpjes, waar het ook een stukje rustiger is. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 239,-.

Skigebieden Tirol SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

#3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, 270 km

Dankzij de verbinding tussen het Skicircus en het skigebied van Fieberbrunn, steeg dit skigebied een aantal jaar geleden in de top 10 van grootste skigebieden. De dorpen Saalbach, Hinterglemm en Leogang liggen in het Salzburgerland en Fieberbrunn in Tirol. In dit skigebied vind je 270 kilometer aan pistes, waaronder een skironde van maar liefst 72 kilometer! De liften zijn modern en de pistes over het algemeen lang en breed. De dorpen hebben elk hun eigen karakter. Saalbach en Hinterglemm zijn relatief groot en staan bekend om de après-ski. Leogang is kleiner en een fijne familiebestemming. Fieberbrunn biedt voor elk wat wils. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 255,-.

Skigebieden Tirol Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

#4. Silvretta Arena Ischgl / Samnaun, 223 km

In dit skigebied ski je in twee landen. Ischgl ligt namelijk in Oostenrijk en Samnaun in Zwitserland. Vanuit Ischgl kun je op drie punten met de skilift het skigebied bereiken, wat de Idalp als middelpunt heeft. Ischgl biedt drie prachtige skirondes, de ‘smokkelaarsroutes’. De pistes zijn lang en fantastisch breed. De liften en faciliteiten zijn goed onderhouden en modern. Doordat het grootste gedeelte van het skigebied boven de 2000 meter ligt is het zeer sneeuwzeker. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 290,-.

Skigebieden Tirol Silvretta Arena

#5. Ski Zillertal 3000, 201 km

Dit fijne skigebied ligt in de Zillertaler Alpen en moet niet verward worden met de Zillertal Arena. De skigebieden van Mayrhofen, Finkenberg, Hippach en Hintertux bieden samen ruim 200 pistekilomers. Zo’n 60 kilometer van deze pistes vind je op de Hintertuxer Gletsjer, welke niet direct verbonden is met de rest van het skigebied. Deze gletsjer is het hele jaar (!) geopend en absoluut een bezoekje waard. Mayrhofen is het populairste, grootste en modernste dorp. De andere dorpen, in het Tuxertal zijn klein, knus en traditioneel. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 249,-.

Skigebieden Tirol Ski Zillertal 3000

#6. Serfaus-Fiss-Ladis, 198 km

Eén van de populairste skigebieden onder families met kinderen is Serfaus-Fiss-Ladis. Dit skigebied heeft zich gespecialiseerd in faciliteiten voor kinderen. Van kinderliften, skilessen, kinderlanden en mascottes Murmli en Berta, kinderen zullen het hier zeker naar hun zin hebben! Daarnaast biedt het skigebied prachtige pistes waar ook ouders (en opa en oma) zich absoluut op kunnen vermaken. Serfaus is het grootste dorp van de drie, gevolgd door Fiss en Ladis. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 281,-.

Skigebieden Tirol Serfaus Fiss Ladis

#7. Kitzbühel – Kirchberg, 179 km

Het mondaine dorp Kitzbühel is al jaren een bekende naam in de wintersportwereld, mede dankzij de wedstrijdpiste de Streif. Op deze zwarte piste vinden de jaarlijkse Hahnenkammrennen plaats. Kitzbühel heeft een relatief groot centrum met meerdere restaurants en luxe winkels. Kirchberg is kleiner en knusser. Je kunt ook verblijven in Jochberg en skiën op de Resterhöhe, waar het net wat minder druk is. De Kitzbüheler Horn biedt een aantal mooie pistes en een prachtige blauwe dalafdaling. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 266,-.

Skigebieden Tirol Kitzbühel Kirchberg

#8. Sölden, 157 km

Het bijzondere aan het skigebied van Sölden is dat je hier skiet op meerdere drieduizenders en maar liefst twee gletsjers! In totaal biedt Sölden ruim 150 pistekilometers. De langste piste is 15 kilometer lang. Naast Sölden kun je ook verblijven in de dorpen Vent en Längefeld. Vent is familievriendelijk en Längenfeld gemoedelijk. In Sölden kun je terecht voor de après-ski. Vanuit Sölden kun je via twee liften het skigebied bereiken. Leuk feitje: de James Bond film Spectre is hier opgenomen, in de ICE Q. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 266,-.

Skigebieden Tirol Sölden

#9. Zillertal Arena, 143 km

Eerder kwam je al Zillertal 3000 tegen, een ander skigebied in de Zillertaler Alpen. De Zillertal Arena is het skigebied van de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Wal dim Pinzgau en Köningsleiten. Met name in Gerlos kom je veel Nederlands tegen. Dit komt mede door het aantal pistekilometers, de moderne liften, goede faciliteiten en Oostenrijkse gezelligheid. Het wijdse skigebied en de brede pistes doen je hier nooit vervelen. Lange blauwe afdalingen, zwarte uitdagingen en kinderpistes vind je hier genoeg. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 249,-.

Skigebieden Tirol Zillertal Arena

#10. Obergurgl – Hochgurgl, 114 km

Aan het eind van het Ötztal, nog voorbij Sölden, vind je het skigebied Obergurgl – Hochgurgl, met ruim 100 kilometer aan skipistes. Dit skigebied biedt zeer goede sneeuwcondities, doordat de pistes op de noordhelling en tussen de 1800 en 3080 meter liggen. Je kunt hier tot ver in het voorjaar skiën. Obergurgl ligt op 1930 meter en dat maakt het één van de hoogstgelegen dorpen in Europa. Een 6-daagse skipas kost in het hoogseizoen € 268,-.

Skigebieden Tirol Obergurgl Hochgurgl

Welke skigebieden kan jij afvinken?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.