Skip to navigation Skip to main content

In de nazomer en herfst op vakantie in het Zillertal

11049 - In de nazomer en herfst op vakantie in het Zillertal

Het is alweer september, wat betekent dat de zomer toch echt bijna over is. In Nederland merken we hier natuurlijk al genoeg van. Ook in de Alpen is her en der al sneeuw gevallen afgelopen tijd. Maar, voordat het winter is, hebben we natuurlijk eerst nog de herfst! Eind september en begin oktober is nog een goede periode voor een vakantie in de bergen. In dit blog vind je een overzicht van een aantal tips voor een nazomer en herfstvakantie in het Zillertal, één van onze favoriete Oostenrijkse vakantieregio’s.

Openingstijden van de bergliften

In de bergen sluiten veel liften in de herfst. Hierdoor krijgt de natuur wat rust om te herstellen, kan er onderhoud gepleegd worden aan de bergliften en start de voorbereiding voor de winter. Hier een overzicht van de openingstijden van de bergliften in het Zillertal, in september en oktober:

  • Fügen Geolsbahn, geopend t/m 24 september
  • Gerlos, Isskogelbahn, geopend t/m 8 oktober
  • Hainzenberg, Gerlossteinbahn, geopend t/m 8 oktober
  • Hintertuxer Gletscher hele jaar geopend
  • Köningsleiten, Dofbahn, geopend t/m 1 oktober
  • Lanersbach, Eggalmbahnen, geopend t/m 15 oktober
  • Mayrhofen, Penkenbahn, geopend t/m 8 oktober
  • Mayrhofen Ahornbahn, geopend t/, 15 oktober en bij goed weer ook van 21 – 26 oktober.
  • Zell am Ziller, Rosenalmbahn, geopend t/m 8 oktober
Mayrhofen Zillertal
Ook in het Zillertal vind je bijzondere berghutten (Foto: © Tirol Werbung)

Zillertal Activcard

De Zillertal Activcard is een all-in-one toegangskaart voor de bergliften, 6 zwembaden en openbaar vervoer. Daarnaast krijg je 10% korting op verschillende partners. Deze kaart kan je op twee manieren krijgen. Of hij zit inclusief bij de accommodatie of reis die je hebt geboekt, of je koopt de Zilelrtal Activcard voor € 63,50 (6 dagen). De Zillertal Activcard is tot en met 9 oktober 2016 geldig.

Almabtrieb

Gedurende de lente en zomer loopt het vee vrij op de almen in de Alpen. Wanneer het kouder wordt en er sneeuw gaat vallen, dan zijn de omstandigheden voor de dieren natuurlijk niet erg veilig meer. De boeren zorgen er aan het begin van de herfst dan ook voor dat het vee weer in het dal is en in de stal. Dit moment heet de ‘Almabtieb’ en vindt in september en oktober ook plaats in het Zillertal. Tijdens dit evenement trekken lokale bewoners traditionele kledij aan en worden de dieren versierd met kleurrijke hoofdtooien. De Almabtrieb is bijzonder leuk om bij te wonen. De data in het Zillertal:

  • 23 september, Ramsau en Schwendau
  • 29 september, Ginzling
  • 30 september Ramsau
  • 7 oktober, Mayrhofen, Hollenzen
Mayrhofen Zillertal
Genieten van de natuur in het Zillertal (Foto: © Tirol Werbung)

Wandelen in de herfst

Ook in de herfst kun je heerlijk wandelen in het Zillertal. Controleer van tevoren wel goed het weer! En zorg ook dat je zowel lange mouwen als korte mouwen én een regenjas bij je hebt. Je weet maar nooit hoe het weer uitvalt. Kijk ook naar de openingstijden van de bergliften. Een aantal leuke wandeltips vind je hier: - 5 tips voor wandelen in Mayrhofen - 3x wandelen in Mayrhofen: bankjes met de mooiste uitzichten

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.