3x wandelen in Mayrhofen: bankjes met de mooiste uitzichten

3x wandelen in Mayrhofen: bankjes met de mooiste uitzichten

18 augustus 2017

door Yvonne in Wandelen

De rust, prachtige natuur en bijzondere uitzichten die de bergen bieden, zijn maar een aantal redenen waarom wij (en jij?) zo dol zijn op de bergen. Dankzij ons eigen vlakke kikkerlandje blijven de bergen bijzonder en een feest om naartoe te gaan. Het Zillertal is zowel in de zomer als in de winter één van de populairste regio’s van Tirol. In het Zillertal vind je het dorp Mayrhofen. Ook de omgeving van Mayrhofen is prachtig en zeker een bezoekje waard. Niets zo fijn als hier de wandelschoenen aantrekken, starten aan een mooie wandeltocht en onderweg genieten van het uitzicht. Hieronder lees je meer over drie wandelingen, van drie niveaus, met alle bankjes vanwaar je kunt genieten van een bijzonder mooi uitzicht.

#1. Themawandeling rondweg Mayrhofen – Hollenzen – Mayrhofen

Deze eerste route is geschikt voor elk type wandelaar. Het aantal te overbruggen hoogtemeters blijft laag, aangezien de wandelroute door het dal loopt. Hierdoor is de route geschikt voor families met jonge kinderen. De wandeling begint bij het Europahaus in Mayrhofen. Je wandelt richting het oosten, door de wijk Durst. Na zo’n 5 minuten kom je op het wandelpad richting Hollenzen, langs het bos. Op het hoogste punt bevindt zich hier een nostalgisch bankje. Ruw, eenvoudig en gebouwd uit hout en stenen. Vanaf dit bankje kun je genieten van het uitzicht over Mayrhofen. Tip: zorg dat je hier bent tijdens de zonsondergang!

Duur 1,5 uur
Hoogtemeters 60 meter klimmen, 60 meter dalen
Afstand 5,6 km
Ondergrond Grotendeels asfalt
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten


#2. Bergwanderung Mayrhofen – Steinerkogel

Ook deze tweede wandeling begint bij het Europahaus in Mayrhofen. Via de Siegeler Gasse en Brandbergstrasse bereik je het bos na ongeveer 10 minuten. Vanaf daar volg je pad nr. 5. Bergop, richting de Steinerkogel. Onderweg kun je genieten van de mooie natuur, een kapelletje en het uitzicht. Onderweg kom je namelijk op meerdere plekken bankjes tegen, vanwaar je het prachtige uitzicht over de Zillertaler bergwereld kunt bewonderen.

Duur 3 uur
Hoogtemeters 800 meter klimmen
Afstand 3,7 km
Ondergrond Bospad, grindpad
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten


Welke route zou jij wel willen wandelen?
Genieten van een lunch tijdens een wandeling in de natuur (Foto: © Dominic Ebenbichler)

#3. Bergwandeling Brandberg - Kolmhaus

Voor deze mooie wandelroute ga je eerst met de auto van Mayrhofen naar Brandberg. Hier parkeer je de auto bij Gasthof Thanner. Vanaf dit punt volg je wandelpad nr. 8, richting Kolmhaus. Onderweg zul je meerdere bloemenvelden en weilanden tegenkomen. Een groot deel van de ‘Zillertaler Heumilch’ komt dan ook hier vandaan! Let wel op, de route is flink steil, waardoor niet voor iedereen even makkelijk. Halverwege de wandelroute vind je een uitzichtsbankje, naast een bron, waar je wat water kunt drinken voordat je verdergaat met de klim. Gelukkig wordt je in het Kolmhaus beloond voor je harde werken, met nogmaals een prachtig uitzicht en een heerlijke lunch.

Duur 2 uur
Hoogtemeters 760 meter klimmen
Afstand 3,8 km
Ondergrond Bospad, grindpad, verhard
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten


Welke route zou jij wel willen wandelen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips