Skip to navigation Skip to main content

Actieve zomervakantie in Tirol

10241 - Actieve zomervakantie in Tirol

Tirol heeft actievelingen deze zomer weer genoeg te bieden. Er zijn tal van nieuwe themawandelroutes en wie op zoek is naar meer actie kan zich onder andere vermaken met 'klettersteigen'. Ook is dit een ideale regio om te mountainbiken, paragliden, klimmen en raften. Tirol laat de harten van outdoorsporters sneller kloppen. Wat ga jij komende zomer doen in deze veelzijdige regio?

Water in de Tiroler Zugspitz Arena

Wat zou de aarde zonder water zijn? Doods en verloren. Daarom staat water, het essentiële element centraal bij de nieuwe belevenisroute bij Ehrwald in de Tiroler Zugspitzarena. Je wandelt onder begeleiding van Zugspitzi, de mascotte van de regio, langs 18 stopplaatsen door het pittoreske bos-, weide- en berglandschap. Tijdens de wandeling doe je veel wetenswaardigheden op en is een verfrissende belevenis gegarandeerd.

Tiroler Zugspitz Arena vanaf € 179,- per persoon >>

In het Stubaital zijn ze bij de tijd

Zij is door de mens bedacht en universeel, een alledaags onderwerp en stof voor filosofen: het thema tijd, en wel vanuit vier verschillende perspectieven. De nieuw geplande wandelroutes bij de 11er, de huisberg van Neustift in het Stubaital, houden zich met de tijd bezig. De zonnetijd houdt zich bezig met dag, maand en jaar. Hiervoor werd speciaal de grootste begaanbare zonnewijzer van de Alpenregio gebouwd – tijdregistratie die je kunt aanraken en begrijpen. De route “Blütenzeit” illustreert het ritme tussen vegetatie en landbouw, de “Steinzeit”-route heeft als onderwerp de geologie en de ontstaansgeschiedenis van steen en berg. De wandelroute “Zeit der Tiere” is vooral voor kinderen boeiend. Zij komen hier op speelse wijze meer te weten over het leven van de dieren in het bos.

Bergbeklimmen in Tirol

Tirol gaat de hoogte in

Iedereen die voor een adrenalinekick en actie gaat, is in Tirol aan het juiste adres. Mountainbiken, paragliden, klimmen, raften, … de Alpen laten het hart van outdoorsporters gegarandeerd sneller kloppen. Ook deze zomer kun je weer de hoogte in, in de klimtuinen van Tirol. Onder aan de Neunerköpfle in het Tannheimertal vind je de “Kanzel” voor klimmers met veel vingertoppen- en tenengevoel. De nieuwe routes zijn voorzien van stabiele haken, standplaatsen en karabijnen. De moeilijkheidsgraden lopen uiteen van 5 tot 9 en zijn dus ook uitdagend genoeg voor geroutineerde sporters.

Beklim je eerste berg

Wie kennis wil maken met het beklimmen van rotswanden, vindt in de regio Achensee de ideale omstandigheden. De klimgebieden in het Rofangebirge overtuigen door routes die ook voor kleine en grote beginners geschikt zijn. Het jongerenprogramma van de regio organiseert in de zomer 2013 op twee weekdagen klimdagen. Bij de Buchauer Wasserfall maak je kennis met slacklining, boomklimmen en abseilen. In de “Waldhochseilgarten Achenkirch” kun je 15 meter boven de grond je moed bewijzen, natuurlijk geheel beveiligd.

Silvapark Galtür-Ischgl

Op zoek naar de perfecte rots in Ischgl

Ook de deelnemers van het week- en kinderprogramma Galtür-Ischgl kunnen vanaf nu onder begeleiding kennis maken met de rotsen. Tijdens een uitstapje naar het boulderpark 'Silvapark” kan iedereen op zoek naar zijn perfecte rots en deze veroveren. Ervaren berggidsen verraden hierbij hun trucs voor de beste moves. Hierdoor krijg je het bouldern, het klimmen zonder touw, maar met matten van schuimplastic, snel in de vingers. Nieuwelingen binnen de klimsport hebben zo de dikke matten die bij het bouldern altijd aanwezig zijn, al snel niet meer nodig.

De funfactor blijft onverminderd hoog

Puur plezier – dat motto geldt voor de klimtuinen van Tirol. Tussen machtige stammen op hangbruggen, aan kabels en over ladders kan hier iedereen zijn behendigheid en gebrek aan hoogtevrees bewijzen. Nieuwe attracties garanderen ook in de komende zomer dat de funfactor hoog blijft. Zo werd bijvoorbeeld het XP Abenteuerpark Jerzens in het Wipptal uitgebreid. Wie de geweldige rit aan de Flying Fox (100 meter lang, 50 meter boven de grond) aandurft laat zien hoe cool hij is.

Klik hier voor meer informatie over een zomervakantie naar Tirol >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.