Het Gardameer: unieke charme, oneindig veel plezier

27 april 2013

door Miranda in Algemeen

Het magische blauw van het Gardameer omarmt het groen en de geuren van de mediterrane planten en bloemen. Ga naar het Gardameer en neem een duik in de natuur en de kunst: bezoek de kastelen met hun rijke geschiedenis en adembenemende landschap, geniet van het water en klim langs een van de duizend bergpaden die omhoog slingeren en elkaar kruisen. Alle ingrediënten voor een vakantie vol plezier met de ene uitdaging na de andere. De enige moeilijkheid is om een keuze te maken uit alle activiteiten.

Natuurlijk sportcomplex

Het Gardameer is een enorm groot natuurlijk sportcomplex in de buitenlucht en biedt meer dan 400 km aan wandelpaden of routes per fiets over onverharde wegen, paden en bospaden. De paden en routes liggen op diverse hoogtes; van 60 m aan het Gardameer tot boven de 2.000 m in de bergen. Daarnaast is er gedurende het hele jaar een zacht klimaat, hetgeen deze locatie ideaal maakt voor de sportliefhebbers. In een omtrek van 15 km is het mogelijk om alle vormen van outdoor activiteiten te beoefenen.

Op de fiets

Ontdek de schoonheid van de natuur in deze streek per mountainbike of racefiets. Rondom het Gardameer zijn volop uitdagende afdalingen, mooie paden en fraaie fietspaden. Bijzonder mooi is de “rondrit Garda Sarca” die alle gemeenten van Garda Trentino via een route van 61 km voor mountainbikers en wandelaars met elkaar verbindt.

Fototeca Trentino Sviluppo S.p.A. Arturo Cuel

Evenementen

Tussen de vele gezellige evenementen is er in juli het MusicaRivaFestival, een internationaal trefpunt van jonge musici (20 juli - 3 augustus) in Riva del Garda. Eveneens in Riva del Garda vindt de Nacht van de Sprookjes: “De avonturen van Tom Sawyer” plaats. Een evenement voor groot en klein met een vuurwerkshow op het meer (22-25 augustus). Tot de toonaangevende internationale evenementen behoren de 20ste editie van het Bike Festival Gadra Trentino (3–5 mei) in Riva del Garda, de Tour Transalp, de Bike Transalp.

Rock Master in Arco

Garda Trentino met haar vele rotswanden is een bekend paradijs voor de liefhebbers van de klimsport. Arco, is de bakermat van de free climbing op internationaal niveau, tezamen met Nago, Torbole sul Garda, Dro, Drena en Riva del Garda. Hier vindt men talrijke klimwanden van uiteenlopend niveau: meer dan 2.000 routes voor experts als ook voor kinderen. Eind augustus vindt in Arco de internationale wedstrijd Festival del Rock Master plaats (30 augustus - 8 september).

Fototeca Trentino Sviluppo S.p.A. Arturo Cuel

Zeil- en windsurfmekka

Het noordelijke gedeelte van het Gardameer is de basis voor zeil en windsurf wedstrijden van internationaal en wereld formaat met de beste sporters van de wereld, dankzij de wind die hier constant waait. Voor alle zeilliefhebbers vinden in 2013 de IODA World Championship Optimist (15 - 26 juli) in Riva del Garda en de Wereldkampioenschappen B14 (24 - 30 juni) in Torbole sul Garda plaats, evenals diverse Europese en internationale wedstrijden. Voor een geheel andere ervaring biedt deze streek natuurlijke bergkloven via welke de adrenaline opgevoerd kan worden met canyoning.

Zeilen op het Gardameer

Gastvrijheid op maat

Voor de sporters biedt Garda Trentino gastvrijheid op maat via accommodaties die zijn aangesloten zijn bij “Outdoor Friendly”. Deze accommodaties voldoen aan specifieke voorwaarden, met aanbiedingen op maat, zoals vitaminerijk ontbijt, wasserette service voor de technische kleding, depot voor het sportmateriaal met mini-werkplaats en kortingen bij sportscholen “Sport Academy”. De cultuur van de gastvrijheid is ook terug te vinden bij de restaurants met lokale gerechten evenals via de gezelligheid bij de accommodaties: van een 5 sterren hotel tot de camping, van een appartement tot jeugdherberg, van een pension tot B&B en agritoerisme (30.000 bedden).

Zomervakantie tips