Skip to navigation Skip to main content

Val Gardena: veelzijdig winteravontuur in de Italiaanse Dolomieten

10213 - Val Gardena: veelzijdig winteravontuur in de Italiaanse Dolomieten

Wie op zoek is naar een veelzijdige wintervakantie, is in Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten aan het goede adres. Naast de uitstekende ski-mogelijkheden voor jong en oud in elke moeilijkheidsgraad, wordt dit jaar meer nadruk gelegd op andere winterse activiteiten. Langlaufers halen hun hart op.

Langlaufmekka

De vallei van Val Gardena is een eldorado voor cross country skiërs. Het hoogtepunt deze winter is de nachtelijke langlauftocht bij maanlicht. In de maanden januari en februari organiseert langlaufcentrum Monte Pana in St. Christina bij volle maan ‘moon light’ langlaufen. De in totaal 35 km aan loipen, zijn 8 meter breed en door de goede markering van de routes, kan elke gast de route op zijn of haar niveau afleggen. Tijdens de volle maan avonden is het langlauftraject gratis toegankelijk. In de andere dorpen van Val Gardena zijn ook volop cross country mogelijkheden. Vanuit Selva/Wolkenstein start een 12 kilometer lang langlauftraject. Wie voor meer uitdaging gaat, met beklimmingen en snelle afdalingen, vindt op de Alpe di Siusi/Seiseralm eindeloze mogelijkheden.

Langste rodelbaan

Val Gardena heeft de langste rodelbaan van de Dolomieten. De ultramoderne lift Rasciesa brengt de gasten in 8 minuten naar boven naar het startpunt van de 6 kilometer lange baan op 2.200 meter hoogte bij Rasciesa Alm. Sleeën kunnen ter plaatse worden gehuurd tegen een kleine vergoeding. Op de Seiseralm vinden gasten ook prachtige rodelbanen.

Waterval ijsklimmen

Tijdens de wintermaanden zijn ook de omstandigheden voor ijsklimmers optimaal. Op de vier bevroren watervallen kan de ijzige sport, onder begeleiding van gidsen van de Alpine school ‘Catores’, worden beoefend. IJsklimmen kan al voor € 50,00 per persoon per uur. Klik hier voor meer informatie >>

Sneeuwschoenwandelen

Voor winter- en sneeuwschoenwandelaars is Vallunga, dichtbij Selva, de ideale bestemming met de ongerepte natuur met steile kliffen, gevormd door gletsjers. Een mooie trail is de Via Crucis.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.