Skip to navigation Skip to main content

Kre-Aktief hotel Kleinwalsertal

10193 - Kre-Aktief hotel Kleinwalsertal

Vanaf heden zullen wij maandelijks een weblog schrijven over onze belevenissen in het Kleinwalsertal, het dichtsbijzijnde Hochalpengebied, en jullie daarbij informeren over alle ins- en outs en allerlei leuke ervaringen uit het dal.

Emigratie

Vorig jaar hebben wij besloten om ons drukke leven achter ons te laten om een nog drukker leven in Oostenrijk te beginnen. Het hele gezin, bestaande uit: René(48), Tirza (45), Shaquille(15), Shanice(12) en Jarrell(10) heeft per 25 mei jongstleden het Kre-Aktiv Hotel in Baad, Kleinwalsertal geopend, na een  periode van 8 weken keihard werken om alles bedrijfsklaar te krijgen.

Creatief en actief

De gehele voorbereiding heeft zeker 10 maanden geduurd en de goede voorbereiding werpt zijn vruchten af. Afgezien van kleine dingen die wij vergeten waren is alles redelijk volgens schema verlopen. Maar zonder de hulp van vele vrienden had het allemaal veel langer geduurd. De naam geeft ons concept aan. Het Kre is van creatief en Aktiv spreekt voor zich. Wij willen onze gasten onderhouden met kreatieve workshops en gezamenlijke activiteiten zoals mountainbiketouren, wandelingen, rafting, canyoning, schilderen, mozaieken und so weit.

De eerste gasten

Redelijk snel hadden we een groep gevonden die bereid was om als proefkonijn te dienen. Een F pupillen voetbalteam met ouders, 21 man sterk, was bereid om alle ontberingen te ondergaan. We hadden een 2 daags programma samengesteld. Ik heb mijzelf opgeworpen als reisleider zodat ik meteen een aantal bezienswaardigheden van het dal kon ontdekken.

De laatste lift

Na een wedstrijdje te hebben gespeeld tegen de jeugd van FC Oberstdorf - het alpinedorp van Duitsland - zijn we met een gondel omhoog gegaan naar de Kanzelwand in Riezlern. Er lag nog volop sneeuw. Helaas was er iemand die niet goed oplette en de kinderen mee naar de top nam, een half uur voordat de laatste lift naar beneden ging. Stress veel stress. Na het beloven van een paar glazen schnapps heeft de liftbediende de laatste gondel tegengehouden zodat iedereen nog mee kon.

Breitachklamm

De volgende dag gingen we een wandeling door de Breitachklamm maken, een door water uitgehouwen kloof met spectaculaire waterstromen. Voor de Nintendo jeugd een beetje vermoeiend maar de ouders hebben genoten. Hierna hebben we op de familieberg Sollereck nog een paar afdalingen met de zomerrodelbaan gemaakt. Uiteindelijk heeft iedereen het overleefd en waren de kritieken lovend maar hebben we ook weer een paar dingen geleerd.

Mijn vreemdste Hemelvaartsdag ooit.

Op dinsdag 16 mei attendeerde de lokale bevolking mij er op dat er op woensdag sneeuw zou gaan vallen. Wij hadden zojuist een 30 meter lange coniferenhaag geplaatst ter afscheiding van ons grote zonneterras. Het begon s`avonds laat een beetje te sneeuwen en de volgende dag ging dit maar door. Ik heb als een soort Mien Dobbelsteen telkens met een bezem over het terras gelopen om de coniferen sneeuwvrij te houden, tot groot genoegen van de lokale bevolking die dit met een grote glimlach aanschouwden. Toen ik op Hemelvaartsdag opstond en de gordijnen opendeed zag ik een strakblauwe hemel en alles was wit.

40 cm verse sneeuw

Toen ik beneden kwam kreeg ik de schrik van mijn leven. Er was maar liefst 40 centimeter sneeuw gevallen en dat in mei. Maar goed, ik ben niet voor één gat te vangen en ging de zojuist aangeschafte sneeuwruimer uit de garage halen om het 300 vierkante meter grote terras schoon te maken met de machine. Helaas was er geen benzine bijgeleverd en werd het dus ouderwets handwerk.

Als er iemand onder jullie is die ook leuke ervaringen in het Kleinwalsertal heeft gehad, of leuke tips heeft, laat het ons weten.

Zomer Auteur5

Over René

Alpen, ze hebben een bijzondere werking op René. Hij vindt ze indrukwekkend, uitdagend, adembenemend en ongelooflijk interessant. Het Oostenrijkse Kleinwalsertal is zijn thuis, en hij wil nooit meer iets anders.