Skip to navigation Skip to main content

Themawandelroutes in de Kitzbüheler Alpen

10192 - Themawandelroutes in de Kitzbüheler Alpen

In de Kitzbüheler Alpen (Tirol) wandel je deze zomer over de 29 themawandelroutes naar boerderijen, watervallen of zelfs naar filmopname locaties. De vakantieregio geeft met 2.500 kilometer aan wandelwegen de natuurbelevenis nieuw profiel. De gemarkeerde en goed onderhouden routes hebben verschillende niveaus en zijn voor iedere conditie geschikt.

29 themawandelroutes

De goed onderhouden wandelroutes maken van de Kitzbüheler Alpen een echt wandelparadijs. Bewandel met een gids één van de 29 themawandelroutes en kom meer te weten over de vakantieregio Kitzbüheler Alpen. Deelname aan de themawandelingen met gids zijn zowel voor volwassenen als kinderen spannend en afwisselend.

Huttenronde

Wandelaars met een goede conditie kiezen voor de veeleisende bergtochten en meerdaagse wandelingen met overnachtingen in een berghut. Zoals de ‘Huttenronde’ door het prachtige almlandschap van Kitzbühel naar Jochberg. Maar ook families kunnen prima wandelen in deze regio van Tirol. De speciale familiewandelingen in de Kitzbüheler Alpen variëren van 1,5 tot 8,5 kilometer. Door gebruik te maken van de bergliften, word je comfortabel naar boven gebracht om vervolgens, met het hele gezin, uitgerust aan de wandeling op hoogte te beginnen.

Wandelingen voor smulpapen

De Oostenrijkse keuken is beroemd om regionale en landelijke gerechten. Ook de Tiroler keuken kent een aantal voedzame lekkernijen zoals ‘Gröstl’, ‘Käsespätzle’ of ‘Pressknödel. Culinaire wandelroutes leiden de gasten via de mooiste wegen naar de beste berghutten voor een voedzame maaltijd gemaakt van lokale specialiteiten. Het wisselende programma van de culinaire wandelingen hebben voor ieder wat wils. Vroege vogels kunnen kiezen voor een wandeling met een houthakkersontbijt op de berg, andere weer voor een dorpswandeling met een kaasproeverij in de loop van de ochtend. Naast avondwandelingen vinden er ook meerdaagse culinaire wandelroutes plaats.

Kitzbüheler Alpen Sommer Card

De Kitzbüheler Alpen Sommer Card geeft wandelliefhebbers compleet nieuwe perspectieven. Dit ticket geeft gasten onbeperkt toegang tot alle 29 in de zomer geopende liften

Ideale vakantieregio's

De vier Tiroler vakantieregio’s van de Kitzbüheler Alpen: Kitzbühel, Brixental met Kichberg-Brixen-Westendorf, Hohe Salve en St. Johann in Tirol bieden gevarieerde programma´s met spannende avonturen voor de hele familie. Er zijn talloze redenen om een vakantie in het voorjaar of de zomer in de bergwereld van Tirol door te brengen: wandelen, zwemmen, golfen, fietsen, mountainbiken, goed eten, feest vieren of simpelweg van de natuur genieten.

Zomer Auteur Female9

Over Roosmarijn

Roosmarijn is opgegroeid met de bergen. Hoewel ze eigenlijk alle bestemmingen waar bergen zijn prachtig vindt, is zij het vaakst in Oostenrijk te vinden.