Wilco van Rooijen opent Envirotrek 2011

1 juli 2011

door Kirsten in Nieuws

Vorige maand schreven we al over de Envirotrek, maar binnenkort is het echt zo ver. Tijd om iets terug te doen voor de bergen. Na al dat skiën en wandelen hebben de bergen dat wel verdient. Want we staan maar zelden stil bij het feit dat onze pleziertjes misschien niet zo leuk zijn voor de bergen. Als je eenmaal op de piste staat, moet je je peuk toch ergens kwijt? En dat papiertje brandt in je zak! Dus gooien we het maar neer en zien we pas hoeveel troep we achterlaten als de sneeuwpret voorbij is. Voel je je al schuldig? Aankomende zaterdag kan jij iets betekenen voor onze geliefde bergen

Respect the Mountains

Om mee te helpen hoef je niet eens zo gek ver te reizen. Op 2 juli start de Envirotrek van Respect the Mountains op een Nederlandse berg! Namelijk de St. Pietersberg in de buurt van Maastricht. Dit kleine bergje is een heuvelplateau met een lengte van acht kilometer dat zich van noord naar zuid uitstrekt tot aan het stadje Wezet in België. De Envirotrek wordt geopend door Wilco van Rooijen, beroepsavonturier en bergliefhebber, en het belooft een leuke dag te worden. Een Envirotrek is niet alleen goed voor de bergen en natuur, maar het is ook nog eens heel gezellig!

st. pietersberg Nederland
St. Pietersberg in Nederland

Envirotrek

Een Envirotrek brengt toeristen, bedrijven en bewoners samen die een positieve impact willen maken op een berggebied. Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om onnodige afval te verwijderen op deze populaire bestemmingen. Een Envirotrek vervult deze behoefte, heeft directe impact en moedigt de deelnemers aan om duurzaam toerisme te bedrijven. Dit alles verpakt in een leuke dag voor alle deelnemers.

Programma

  • › 09.00u - De deelnemers verzamelen op locatie St. Pietersberg
  • › 09.30u - De deelnemers krijgen een groepsleider toegewezen, schoonmaakmateriaal en een veiligheidsinstructie
  • › 10.00u - Start van de clean up. Het lopen van een route en het verzamelen van afval in de omgeving
  • › 12.00u - Naar een locatie net over de grens in Belgie
  • › 12.30u - De deelnemers krijgen een heerlijke BBQ lunch aangeboden
  • › 13.30u - Na een korte briefing door naar de out-door activiteiten, bijvoorbeeld vlotvaren, klimmen of mountainbiken.
  • › 14.00u - Start out-door activiteiten
  • › 16.00u - Prijsuitreiking voor de deelnemers


* Het programma kan ter plekke veranderen in verband met eventuele weersomstandigheden

Data

Na de Envirotrek in Nederland, volgen er nog een paar andere Envirotrekken. Er zijn meer dan genoeg bergen, dus ook meer dan genoeg afval. De Envirotrek vindt plaats op de volgende plekken: 2 Juli - Natuurpark St. Pietersberg, Nederland
12 Juli - Mayrhofen, Oostenrijk
17 Juli – Natuurpark Schwarzwald, Duitsland
20 Juli – Garmisch Partenkirchen, Duitsland
2 Augustus – Samoens, Frankrijk
6 Augustus– Einruhr-Sinmerath, Eifel, Duitsland

Inschrijven kan online, via www.keenfootwear.com. Het is niet geheel gratis, de kosten om in te schrijven bedragen €10,- p.p. Maar in ruil daarvoor kan je nog jaren genieten van de mooiste bergen!

7 manieren om de bergen te respecteren
7 manieren om de bergen te respecteren

Kom jij 2 juli ook? Of op een andere datum?

Zomervakantie tips