Skip to navigation Skip to main content

KitzAlpBike Festival nu ook voor amateur-mountainbikers

10111 - KitzAlpBike Festival nu ook voor amateur-mountainbikers

Komende zomer staan de Kitzbüheler Alpen tijdens het KitzAlpBike Festival volledig in het teken van mountainbiken. Het 5 dagen durende festival behoort tot één van de grootste mountainbike evenementen in Oostenrijk. Het festival is uitgebreid met een drietal nieuwe tours, waardoor beginners en amateur-mountainbikers voor het eerst aan dit festival mee kunnen doen. Tijdens dit festival is er genoeg te doen voor jong en oud, onervaren of ervaren en deelnemer of toeschouwer. Zolang je maar van fietsen houdt.

Dag 1 HillClimb Brixen – woensdag 29 juni

Het festival begint met de ‘HillClimb’ in het dorp Brixen im Thale. Dit 6 km lange wedstrijdparcours is geschikt voor zowel amateurs als professionals. Er zijn verschillende categorieën waaraan je mee kan doen. Ook E-bikers (elektrische fietsen) zijn welkom.

Dag 2 Urban Bike Challenge – donderdag 30 juni

Stuntbikers opgelet! Tijdens deze dag wordt het centrum van Westendorf omgetoverd in een enorm mountainbike funpark. Het parcours begint op het balkon van Hotel Mesnerwirt, met een spectaculaire schans. De stuntbikers kunnen zo op snelheid komen om de ‘Dirt Jump’ te maken en kunnen daarna hun stunts showen voor het deskundige jury. Die bepaalt aan het einde welke stuntbiker de ‘Urban Bike Challenge’ wint.

Dag 3 Bike Fashion Show & Trial Night in Kitzbühel – vrijdag 1 juli

Ook fashionvictems kunnen hun hart ophalen. Op vrijdag wordt er namelijk vanaf 20:30 de ‘Bike Fashion Show & Trial Night’ gehouden in het dorpscentrum van Kitzbühel. Tijdens deze ‘modeshow’ wordt er de nieuwste bike fashion geshowd. De ‘Flying Bike Boys’ tonen die avond ook allerlei stunts met lokale kinderen.

Dag 4 Cross Country & KidsAlpBike – zaterdag 2 juli

Op deze dag geeft de plaatselijke heldin en winnares van de Mountainbike World Cup Lisi Osl een demonstratie bij de Cross Country op het Fleckalm Circuit. Dit is ook een speciale dag voor kinderen. Voor elke leeftijdscategorie is er op deze dag een wedstrijd op het Fleckalm Circuit met stoere cross-bikes. Inschrijven kost € 5,-.

mountainbiken in de bergen

Dag 5 KitzAlpBike marathon – zondag 3 juli

Het festival wordt afgesloten met de KitzAlpBike klassieker: de marathon. Dit jaar zijn er drie nieuwe routes bijgekomen voor amateur-mountainbikers. De kortste route is de ‘light distance’. De route is 15 km over 600 hoogtemeters. Het is een leuke uitdaging voor iedere amateur. De meer ervaren biker kan gaan voor de ‘Medium Distance’ (45 km over 2000 hoogtemeters) of de ‘Extreme Distance’ (56 km over 2700 hoogtemeters).

De inschrijfkosten bedragen:
€ 24,- ‘Light Distance’ parcours
€ 40,- ‘Medium Distance’, ‘Extreme Distance’ en ‘Ultra Distance’ parcours

Approved Bike Area

De Kitzbüheler Alpen zijn uitgeroepen tot ‘Approved Bike Area’. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende mountainbike trails. De routes zijn gevarieerd en nu ook geschikt voor verschillende niveaus. Er zijn 11 blauwe (makkelijk) routes, 21 rode (medium) en 23 zwarte routes. Het festival duurt van 29 juni tot en met 3 juli.

Kijk voor meer informatie en aanmeldingen: www.kitzalpbike.at of www.kitzalps.com

KitzAlpBike festival

Ben jij van plan om naar het KitzAlpBike Festival te gaan? Of ben je er al eens geweest? Laat een reactie achter!

Zomer Auteur Female2

Over Kirsten

Kirsten verkent de bergen het liefst met de trein of per voet en blijft zich altijd verwonderen over de schoonheid van de Alpen. Haar maak je gelukkig met een uitdagende hiketocht, een overheerlijke lunch, een mooie treinreis en een goed glas (rode) wijn.