Skip to navigation Skip to main content

Dames biken rond de Zugspitze

De Tiroler Zugspitz Arena is deze zomer het decor van diverse toonaangevende mountainbike evenementen. Van 24-27 juni organiseren de special interest magazines Roadbike en MountainBIKE een trainingsweekend, speciaal voor dames. De deelnemers aan het Cube Women’s Camp leren de grondbeginselen van de mountainbikesport, en een perfecte bike-houding. De kers op de slagroom is het testen van de nieuwste bikes.

De deelnemers aan het Cube Women’s Camp leren de grondbeginselen van demountainbikesport, en een perfecte bike-houding. De kers op de slagroomis het testen van de nieuwste bikes. Ervaren chicks reizen al iets eerder naar de Tiroler regio af. Op 2juni start en eindigt één etappe van de 4-daagse wedstrijd Craft BikeTrans Germany in Lermoos. Er is een speciale categorie voor dames, maar ook voor heren.

Cube Women’s Camp

In het dal verzamelen zich op donderdag 24 juni professionele instructeurs om de 80 dames in het gareel te houden, en workshops te verstrekken. Remmen, schakelen, het aannemen van de juiste bike-houding komen op de eerste cursusdag aan bod. Ook een reparatieworkshop en begeleide tour rond de 2.962 m hoge berg Zugspitze ontbreekt niet. Het arrangement  Cube Women’s Camp is te boeken vanaf € 399,- per persoon. Inbegrepen zijn onder andere 3 overnachtingen in een viersterrenhotel, liftticket, trainingen en trendy windstopper. Maximaal aantal deelnemers is 80. 

Craft Bike Trans Germany

Dit jaar overschrijdt de Craft Bike Trans Germany (2-5 juni) voor het eerst de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Het dorp Lermoos, Tiroler Zugspitz Arena, is de eindbestemming van de eerste etappe, en vertrekpunt van de tweede rit. In vier dagen leggen de deelnemers circa 300 km af. Er worden 10.000 hoogtemeters overbrugd. De race is opgedeeld in vier categorieën: ‘Dames’, ‘Heren’, ‘Master Heren’ en ‘Grand Master Heren’. Aan de start worden ruim 70 teams verwacht (een verdubbeling ten opzichte van 2009), waaronder internationale teams.

Populaire mountainbikeregio

Met ruim 100 gemarkeerde MTB-routes, samen goed voor een totale lengte van 4.330 km en 100.000 hoogtemeters, is de Tiroler Zugspitz Arena hét mountainbike-mekka rond de bijna 3.000 meter hoge Zugspitze.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.