Skip to navigation Skip to main content

Het Bodenmeer, ook wel bekend als Bodensee of meer van Konstanz is het op drie na grootste meer van Midden-Europa. Het meer behoort tot de landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het Bodenmeer is een mooie vakantiebestemming voor degene die een combinatie zoekt van bergen en water. Naast mooie steden en veel activiteiten kan je er ook genieten van een ontspannen tocht op het water.

Van Bregenz naar Konstanz

Vanaf april tot half oktober varen de passagiersschepen van Vorarlberg Lines meermalen per dag van Bregenz naar Konstanz via Lindau, Wasserburg, Nonnenhorn, Kressbronn, Langenargen, Friedrichshafen, Immenstaad, Hagnau, Meersburg en het bloemeneiland Mainau. Een ideale manier om de verschillende plaatsen langs het Bodenmeer te bezoeken.

Arrangementen en cruises

Er zijn diverse aantrekkelijke arrangementen en combinaties mogelijk. Wil je ontspanning en cultuur combineren dan kan je een bezoek brengen aan het Zeppelin Museum in Friedrichshafen, Sea Life in Konstanz of de burcht Meersburg. Ook worden er diverse compleet verzorgde cruises aangeboden, denk hierbij aan een Grillcruise of een Brunchcruise; lekker eten en genieten van de mooiste uitzichten. Daarnaast worden er diverse thema-avonden georganiseerd zoals een discocruise met vuurwerk in Friedrichhafen, een Schlagercruise of een Spaanse avond met vuurwerk.

Berg und See

De twee kenmerken van het Voralberg zijn natuurlijk het water en de bergen. Er zijn speciale tickets verkrijgbaar waarbij je deze twee hoogtepunten kan combineren. Het ticket geldt voor zowel de Panoramagondel naar de Pfänder (1064m.) als voor 2 verschillende rondvaarten. Vanaf de Pfänder heb je een fantastisch uitzicht over het meer. Op deze berg kan je tevens goed wandelen of mountainbiken en er is een wildpark. Mogelijkheden voor de hele familie dus!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.