Vakantie Rund um Visp (Zwitserland)

© Panoramio by Burgener Norbert

Visp heeft alle voorzieningen voor een leuke vakantie

 • 500 km wandelpaden
 • 2 golfbanen bij het dorp
 • Goed uitganspunt voor verschillende activiteiten

De Augstbordregion is een van de vier belangrijkste deelgebieden van "Rund Um Visp". Hoewel het massa-toerisme ook deze regio begint over te nemen, lijken de vier dorpjes waar het uit bestaat daar geen aandacht aan te besteden. De culturen en tradities van weleer vieren nog steeds hoogtij in Eischoll, Bürchen, Unterbäch en Zeneggen. Een uitstekende plaats om even helemaal weg te zijn. Nergens anders kan je zo heerlijk genieten van de rust, schoonheid en cultuur van Wallis.

Vraag nu gratis een brochure aanAccommodatie aanvraag bij VVV

Vorderes Vispertal

Vorderes Vispertal is een echt "wandeldal". Met zowel hoog- als laaggelegen dorpjes is deze regio een van de meest veelzijdige van "Rund um Visp". Dit uitdagende wandelgebied bestaat uit: Embd, Stalden, Staldenried, Gspon, Törbel, Visp en Visperterminen. Voor wie even een stapje terug in de tijd wil maken, is het autovrije Gspon een echte aanrader. Heb je liever het grote-stad-gevoel dan is Visp echt wat voor jou. In Visperterminen ligt de hoogste wijnberg van Europa, in Gspon vind je de hoogstgelegen nog in takt zijnde waterleiding van Europa en Embd heeft als enige Zwitserse plaats een succesvole Yak-kwekerij! Visp is een pittoreske oude stad met een Italiaanse sfeer en autovrije winkelstraten. Het is een plaats waar gasten en inwoners elkaar treffen om op de warme zomeravonden heerlijk bij elkaar van het eten te genieten.

Sonnige Halden

Sonnige Halden staat niet alleen voor veel licht en warmte, deze regio biedt veel meer. Vooral traditie staat hier hoog in het vaandel, denk maar aan de traditionele muziekkorpsen. Maar waar het in deze streek vooral allemaal om draait is water. Een triomf in de strijd tegen het water is de bovengrondse waterleiding die hoog in de bergen begint. Langs deze "waterweg" loopt tevens een van de mooiste wandelroutes van de regio. De regio bestaat uit: Ausserberg, Baltschieder, Eggerberg, Hohtenn, Lalden, Mund, Niedergesteln, Raron-St.German en Steg. Het gezamenlijke gebied van Sonnige Halden ligt in het UNESCO Werelderfgoed Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn, het eerste en enige werelderfgoed van de Alpen! Het is dan ook fantastisch om te gaan wandelen in de romantische dalen en daarbij de natuur met al zijn schoonheid en dieren te bewonderen. Bovendien ligt bij de Burgkirche in Raron het graf van dichter Rainer Maria Rilke. En de Felsenkirche in Raron is een van de vier kerken in de wereld die volledig in het binnenste van een rotswand is gebouwd.

Turtmanntal

Het is het meest westelijk gelegen duitstalige dal ten zuiden van de Wallis en is vanaf het begin op 3000 m bij de Turtmanngletsjer tot aan de uitgang van het dal op 678 m bij het dorpje Turtmann een perfecte afspiegeling van de wereld van de Oberwallis met al zijn eigenaardigheden: indrukwekkende berglandschappen, door de zon verzengde houtschuren, kunstig in rots en berg geslagen waterleidingen, de Suonen, ravenzwarte beweeglijke Ehringerkoeien, een rijke flora en fauna en een enorme schat aan legendes en sagen. Turtmann, Ergisch, Unterems en Oberems zijn de dorpjes uit het Turtmanntals. Het Turtmanntal is vooral beroemd vanwege de gletsjer helemaal achteraan in het dal, zijn watervallen en de Barrhorn (3'610m), de hoogste bergwandel wand van Europa. In deze regio zijn er ook vele interessante thema wandelingen.

Algemene informatie

Aantal inwoners 16000
Autovrij centrum Nee
Afstand vanaf Utrecht 993 km
Hoogte dorp 651m
Aantal toeristenbedden 9100

Tip van de redactie

Uitgaan & vrije tijd

Aantal restaurants 70 Aantal discotheken 3
Aantal bars 18 Is er een casino? Nee
Aantal bioscopen 1 Is er een theater? Ja
Is er een concertzaal? Ja Zijn er luchtballonvaarten? Nee

Winkelen

Aantal souvernirwinkels - Aantal modewinkels -
Aantal sportwinkels - Aantal overige winkels -
Is er een bank? Ja Is er een geldautomaat? Ja
Is er een postkantoor? Nee Is er een internetcafé? Nee
Is er publieke WIFI? Nee Aantal supermarkten -

Wellness & Sport

Is er een wellness centrum? Nee Is er een fitnesscentrum? Ja
Is er een solarium? Ja Is er een volleybalveld? Ja
Zijn er thermale baden? Nee Is er een tennisbaan? Ja
Zijn er massagemogelijkheden? Ja Zijn er mogelijkheden voor paragliding? Nee
Aantal openlucht zwembaden? 1 Is er een basketbalveld? Ja
Is er een openbare sauna? Ja

Activiteiten Rund um Visp

 • Wandelen

  Wandelen

  Informatie over wandelen in Rund um Visp. Routes, huttentochten, berghutten en meer.

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Lees meer over fietsen en mountainbiken in Rund um Visp. Trails, routes en meer.

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Met het gezin op vakantie in Rund um Visp. Tal van activiteiten voor jong en oud.

  Lees verder


Bekijk alle activiteiten >

Zomervakantie tips

Weer Rund um Visp

Vandaag Morgen Overmorgen
15°29° 13°28° 15°24°

Locatie

-->