Skip to navigation Skip to main content
Zams
© TVB TirolWest / Huber Roman
Oostenrijk

Omgeving Zams, Landeck & Fliess

TirolWest is een ideaal gebied tussen de Reschenpass, Arlberg, Paznauntal en de Fernpass. Cultuur en natuur zijn heel belangrijk in dit gebied en de tradities van voorouderen worden door de bewoners hoog in het vaandel gehouden. Een herkenningspunt in de regio is de ‘Venet’, een uitkijkpunt over de Tiroler bergwereld. Het beschermde natuurpark Kaunergrat is een afwisseling van weiden, bossen, rotsen, meertjes en riviertjes. Ook leven er meer dan 1400 soorten vlinders. Voor buitensporters is TirolWest een ideale bestemming. Er is een groot aanbod aan wandel- en fietspaden, ook zijn er goede mogelijkheden voor klimmen, raften en paragliden. Met de gastenkaart van TirolWest kun je gratis mee doen met verschillende wekelijkse activiteiten en heb je gratis toegang tot buitenzwembaden en musea in Landeck, Zams, Fließ, Tobadill, Grins en Stanz. Ga mee met een rondleiding door de stad Landeck of de dorpen Zams en Fließ. Maak een toer met gids naar Venet of het museum en documentatie centrum Via Claudia in Fließ. Ook kun je genieten van de georganiseerde wandeling van Grins naar Stanz. De gastenkaart geeft ook recht op het gebruik van enkele busverbindingen tussen de dorpen. De gastenkaart is te verkrijgen bij je accommodatie in TirolWest.

Liften

  • Met de Venetseilbahn kun je in 8 minuten van 780 meter hoogte naar het 2208 meter hoge Krahberg, het bekende uitzichtpunt in TirolWest. De lift is ook toegankelijk voor fietsers.

Meren & rivieren

  • In het gebied zijn 3 meren: de Tramser Weiher, Waldweiher Fließ en Badeweiher Fuchsmoos. De meren hebben een maximum temperatuur van 23 graden en je kunt er in zwemmen. Er zijn geen mogelijkheden voor zeilen of surfen. Door het gebied lopen ook twee rivieren en zijn er enkele watervallen, welke geschikt zijn voor raften, kajaken en canyoning. In Landeck, Fließ en Grins is een openlucht zwembad.