Skip to navigation Skip to main content
Reithimalpbachtal
© Alpbachtal Tourismus / Griessenböck Gabriele
Oostenrijk

Omgeving Reith im Alpbachtal

Omgeving
Toon meer

"Gastvriendelijk en zeer gemotiveerd" is het motto van deze regio in het Inntal, die tot de spaarzame "Genüss Regionen" in Oostenrijk behoort. In de zomer is deze regio vooral leuk voor actieve vakantiegangers. Er zijn bijzonder veel geprepareerde wandel- en fietsroutes langs bergmeren, Alpenweiden en machtige bergtoppen. Samen met de wonderschone omgeving is dit echt een goede plek om weer helemaal bij te komen. Vooral de drie wat grotere plaatsen Alpbach, Reith im Alpbachtal en Kramsach hebben een groot aanbod aan sport en vrije tijd. Daarnaast zijn ze ook heel erg leuk om een dagje door te brengen en de sfeer op te nemen.

Liften

  • Alpbacher Bergbahn is geopend van mei tot oktober.
  • Het maakt niet uit of je graag wandelt of alleen maar van het uitzicht wilt genieten, de liften verspreid over het hele berggebied brengen je naar de mooiste plekjes. Afhankelijk van waar je bent, kan je de Kitzbuheler Alpen, de Zillertaler Alpen en het Rofangebergte met een blik bewonderen.

Meren & rivieren

  • Voor de echte 'waterrat' is Alpbachtal & Tiroler Seenland een droom. Er zijn maar liefst 3 zwemmeren, 4 vrije zwembaden en 3 wonderschone bergmeren om heerlijk in te dobberen. Daarnaast is er ook de 'Wasserwanderweg'. Je loopt hier langs bronnen en beekjes om er iets over te leren.