Skip to navigation Skip to main content
Nassereith
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Nassereith

  • Dit traditionele kerkdorp is leuk voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers
  • Bekend om carnavalsviering Schellerlaufen
  • Rijk aan sportieve mogelijkheden
  • Culturele en natuurlijke bezienswaardigheden

Nassereith is gevestigd aan het einde van het Gurgltal in het Oostenrijkse Tirol. Het bevindt zich aan de Fernpas, een belangrijke bergweg tussen Duitsland en het grotere nabijgelegen dorp Imst. Het plaatsje bestaat uit verschillende dorpsdelen die rondom een eeuwenoud kerkje liggen en doordat er geen doorgaand verkeer mogelijk is, overheerst er vooral rust. Iets waar het dorp bekend om staat zijn de tradities die generaties lang in stand worden gehouden. Met name de carnavalsviering ‘Schellerlaufen’ is bijzonder kenmerkend voor de gemeente. Nassereith is een geliefde, en vooral veelzijdige bestemming voor een zomervakantie in de Alpen.

Nassereith bestaat uit een mix van cultuur en natuur. Het dorp wordt omgeven door een prachtig landschap en begeeft zich direct aan de weg naar het zonovergoten Miemingerplateau. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandel- of fietstochten door het heuvelachtige landschap. Een aantal van de wandelingen kunnen goed gecombineerd worden met het bezichtigen van enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Sigmundsburg of het slot Fernstein. Bovendien kunnen liefhebbers van klimsport hier uitstekend uit de voeten, want de regio beschikt over een groot aantal klimgelegenheden om de omliggende bergtoppen te bestijgen.

Accommodaties bij reispartners in Nassereith

Fotogalerij van Nassereith

Nassereith
© Spalder Media Group
Nassereith (1)
© Spalder Media Group
Nassereith (2)
© Spalder Media Group
Nassereith (3)
© Spalder Media Group
Nassereith (4)
© Spalder Media Group

Mountainbiken in Nassereith
Mountainbiken in Nassereith (Foto: © Spalder Media Group)

Carnavalsfeest Schellerlaufen

Iets waar Nassereith bekend om staat is het evenement ‘Schellerlaufen’, een soort carnavalsviering dat elke drie jaar plaatsvindt. De traditie bestaat al meer dan 270 jaar en is een waar fenomeen dat sinds enkele jaren is opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Tijdens het feest is er een parade in het dorp waarbij mensen met bijzondere kostuums aan en imponerende maskers op door het plaatsje flaneren. Het traditionele feest is een viering van het feit dat de lente de winter heeft overwonnen. Hoewel het evenement om de drie jaar plaatsvindt, is het Fasnachtshaus het hele jaar door open voor bezoek. Hier kunnen de speciale uit hout gesneden maskers worden bewonderd.

Wandelen in Nassereith

De omgeving van Nassereith kent een uitgebreid netwerk aan wandelroutes die variëren van gemakkelijke tochten tot lange-afstandswandelingen. Een aanrader is de rondweg langs het water van de Fernsteinsee. Deze tocht is iets langer dan 12 kilometer en kun je in zo’n drieënhalf uur wandelen. Ondanks de lengte is de tocht vrij toegankelijk doordat het voornamelijk op vlakke paden loopt. De omgeving waar je wandelt is echter prachtig. Bovendien kun je, eenmaal aangekomen bij het bergmeer, de overblijfselen van de ruïne Sigmundsburg bewonderen. Dit oude slot bevindt zich op een eilandje in de Fernsteinsee. Ook het slot Fernstein ligt direct aan het water.

Fernsteinsee in Nassereith
De Fernsteinsee in Nassereith (Foto: © Spalder Media Group)

Klimparadijs van de regio

De regio kent een grote verscheidenheid aan klimmogelijkheden, die voor zowel beginners als ervaren klimmers geschikt zijn. De omgeving Imst wordt niet voor niets een ‘klimparadijs’ genoemd. Er zijn in Nassereith vier verschillende klimparken en in totaal meer dan honderd routes om te volgen. Ben je een klimfanaat, dan is het aan te raden om het park ‘Sparchet’ te bezoeken. Deze klimomgeving beschikt over een afwisselend aanbod aan mogelijkheden.

Tips:

  • Ben je met het hele gezin op vakantie, dan mag een bezoek aan de Alpine Coaster in Imst niet ontbreken. Dit is een van de langste zomerrodelbanen in Europa en een ritje duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voor een ongerepte natuur moet je een bezoekje aan natuurpark Afrigal brengen. Dit is een beschermd natuurgebied vol dennenbomen.
  • Ook de natuurkloof Rosengartenschlucht is de moeite van het bezoeken waard. Deze schitterende kloof bevindt zich op slechts een kwartiertje rijden van Nassereith.
  • Populaire plaats om te wandelen, fietsen, vissen of te ontspannen, is de Nassereithsee. Het meer ligt direct achter de kerk.

Rosengartenschlucht in Imst
Schitterende wandeling rondom natuurkloof Rosengartenschlucht (Foto: © Spalder Media Group)

Toeristeninformatie voor Nassereith
Name Imst Tourismus - Infobüro Nassereith
E-mail info@imst.at
Telefoon 691041
Algemene informatie
Aantal inwoners 2000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 837 km
Hoogte dorp 843
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 15
Bars & cafés 2
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart