Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - ap3lssbc7rl1qazj9nvj
Oostenrijk

Vakantie Mandarfen

  • Veelzijdige bestemming voor een actieve vakantie in het Pitztal
  • 380 kilometer aan wandelroutes
  • Bezoek de hoogste gletsjer van Tirol
  • Tal van activiteiten mogelijk voor het hele gezin

Mandarfen is een dorpje in het zuiden van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het ligt helemaal aan het einde van het Pitztal en wordt omgeven door machtige bergen. Het is een heerlijke bestemming voor bergliefhebbers door de tal van activiteiten die je hier kunt ondernemen. Je kunt prachtig wandelen en fietsen, verschillende watersporten beoefenen, klimmen en nog veel meer. Daarnaast is er ook voor families met (kleine kinderen) genoeg te beleven. In verschillende parken kunnen ze de hele dag spelen en ook een bezoekje aan de Pitztaler Gletscher is een leuke belevenis voor het hele gezin.

Mandarfen is een uitgestrekt bergdorp met zo’n 3000 inwoners in het Pitztal. De mensen hier hebben maar mazzel, want het dorp is prachtig gelegen tussen twee bergen. Aan de ene kant heb je toegang tot groene alpenweides en aan de andere kant bieden de bergen uitzicht op de Pitztaler Gletscher. De gekleurde huizen en gezellige restaurants en bars zorgen voor een fijne sfeer in het dorp. Vanuit Mandarfen heb je toegang tot het wandelnetwerk van het Pitztal, met zo’n 380 km aan wandelwegen. Maak bijvoorbeeld de wandeling naar de Braunschweigerhütte waarbij je uitzicht hebt op de watervallen en verschillende gletsjers of wandel rondom de Rifflsee, het hoogste bergmeer van Tirol (2232 meter). Verder kunnen fietsliefhebbers zich uitleven op de 95 km aan mountainbikeroutes in het Pitztal.

Accommodaties bij reispartners in Mandarfen

Tips voor je zomervakantie in Mandarfen

Wie op zomervakantie is in Mandarfen kan de Pitztaler Gletscher in de verte zien liggen, maar het is zeker de moeite waard om de hoogste gletsjer van Tirol ook eens van dichterbij te bekijken. Hiervoor pak je de Pitztaler Gletscherexpress, een treintje in het nabijgelegen Mittelberg, omhoog en binnen een paar minuten sta je op de gletsjer. Onder begeleiding van een gids kun je een wandeling over de ijsvlaktes maken, en voor een kopje koffie mét uitzicht ga je naar Café 3.440 op het hoogste punt van de gletsjer en tevens het hoogstgelegen café van Oostenrijk. Andere tips in de buurt van Mandarfen zijn het Pitzpark en Zirbenpark, twee speelparken waar kinderen zich de hele dag kunnen uitleven. De laatste tip is de wandeling langs de watervallen. Onderweg geven uitzichtpunten je de beste plek om de waterval te aanschouwen.

Weer in Mandarfen

Vandaag

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
8 / 17

Vorstgrens

2982 meter

Regen

3 mm

Morgen

Bewolkt, grijs en druilerig

Bewolkt, grijs en druilerig
8 / 17

Vorstgrens

2906 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Mandarfen
Name Ortsinfo Mandarfen
E-mail info@pitztal.com
Telefoon 86999
Algemene informatie
Aantal inwoners 1500
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 887 km
Hoogte dorp 1675
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 2
Bars & cafés 1
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart