Skip to navigation Skip to main content
Fietsen Lienz
© TVB Osttirol, Haiden Erwin - NYX Sportmanagement GmbH
Oostenrijk

Fietsen in Lienz

Mountainbikers beschikken over maar liefst 500 km aan mountainbikepaden.
Of je nu langs de Isel of de Drau wilt fietsen of stijl bergop en bergaf, iedere mountainbike liefhebber komt hier aan zijn trekken.
Dankzij de gunstige zuidelijke ligging kun je ook regelmatig rekenen op de zon.

Fietsvakantie in Lienz

Lienz is een populaire bestemming voor een fietsvakantie. Vooral mountainbikers komen naar de stad toe, maar ook wielrenners en dagjesfietsers kunnen zich hier prima vermaken. Voor wielrenners wachten verschillende bergetappes in de Lienzer Dolomieten, deze zijn onderdeel van de Dolomitenradrundfahrt. Mountainbikers kunnen de bergen in, met aan de ene kant van de stad de machtige Schobergruppe-bergketen en aan de andere kant de Lienzer Dolomieten. Er zijn ook meerdaagse fietstochten mogelijk.

Fietsen Lienz(Foto: © TVB Osttirol, Erwin Haiden)

Fietstips in Lienz

Een fietsvakantie in Lienz is heerlijk. Je kunt meerdaagse tochten maken, dagtochten, de bergen in of een flinke klim maken op de wielrenfiets. Met zoveel mogelijkheden is het moeilijk kiezen. Daarom hieronder drie tips:
- De Drauradweg: meerdaagse fietsroute langs de Drau. In totaal is deze tocht 366 km lang en geschikt voor ieder type fietser. Als je de hele route fietst, ben je vijf dagen onderweg. Vanuit Lienz is het ook mogelijk om een deel van de route te fietsen.
- Iseltalradweg: een eenvoudige fietsroute van zo'n 27 km lang. Je fiets langs de over van de Isel richting St. Johann im Walde, langs de Ruïne Kienburg en verder naar Matrei in Osttirol. Een prachtige fietstocht voor iedereen die van de omgeving wil genieten.
- Römerradrunde: een familievriendelijke fietsroute door het dal bij Lienz. Je fiets van Lienz naar Lavant, waar je een bezoekje aan de welvaartskerk niet mag overslaan. Daarna vervolg je je route naar de oude Romeinse stad Aguntum. De route is ongeveer 15 km lang en kent geen grote klimmen.

Bikepark Lienz

Mountainbikers kunnen terecht in Bikepark Lienz met biketrails voor ieder niveau. Hoogtepunt is de 7 km lange biketrail die direct naar de stad loopt. De verschillende trails zorgen voor genoeg uitdaging voor iedere fietser en het uitzicht op de stad is prachtig. Tip is de Lakata Trail, een 2,2 km lang parcours door het bos en over de World Cup-piste. Onderweg kom je sprongen, houten bruggen en andere uitdagingen tegen. Het park is van begin mei tot eind oktober geopend.

Fietsen
Aantal fietspaden 3
Aantal km mountainbikeroutes 240
Tochten met gids?
GPS routes beschikbaar?
Aantal km fietspaden 500
Mountainbikepaden voor beginners?
Mountainbikepaden voor gevorderden?
Mountainbikepaden voor experts?