Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Kirchbichl

Toegang tot het uitgebreide netwerk van 2500 km aan wandelpaden in de Kitzbüheler Alpen
Wandelingen in het dal en wandelingen in de bergen
Wandelingen van verschillende niveaus, ook speciale wandelingen voor families

Wandelvakantie in Kirchbichl

Voor een wandelvakantie ben je in Kirchbichl aan het juiste adres. Vanuit het Oostenrijkse dorp heb je toegang tot het wandelnetwerk van regio Hohe Salve en de 2500 km wandelwegen van de Kitzbüheler Alpen. Vanuit het dorp sta je in korte tijd op één van de mooiste panoramabergen van Tirol, de Hohe Salve, en in de directe omgeving zijn prachtige wandelingen te maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Hundsalm ijs- en druipsteengrotten lopen. Deze wandeling begint net buiten het dorp en duurt in totaal ongeveer 4,5 uur. Reken daar nog wel even de tijd bij om de grot te bezoeken, want dat is meer dan de moeite waard!

Tips voor wandelen in Kirchbichl

In de regio rondom Kirchbichl liggen tal van wandelroutes voor gevorderde wandelaars, families en natuurliefhebbers. Een paar tips zijn:
- Branderfeld-Häring-Steinbach-Glaurach: een eenvoudige wandeling net buiten het dorp. Over een afstand van zo'n 6 km geniet je van de prachtige natuur van de Hohe Salve regio. Je bent een kleine twee uur onderweg.
- Stallhäusl Runde: een familievriendelijke rondwandeling, startend in Bad Häring. De route is ruim 11 km lang en je bent iets langer dan 4 uur onderweg. Halverwege de wandeling kom je langs Alpengasthaus Stallhäusl, waar een groot terras je uitnodigt voor een welverdiende lunch. Voor de kinderen is hier een grote speeltuin om zich te vermaken. Het alpengasthaus is ook via een kortere wandeling te bereiken. Deze start ook in Bad Häring en brengt je in 3 km naar het gasthuis.
- Themaweg 'Erlebnis der Sinne': een 3 km lange themawandeling langs 7 stations in het thema gezondheid. Deze is ook leuk om met het gezin te doen. Je begint in Bad Häring en bent zo'n 1,5 uur onderweg.

Wandelen in Kirchbichl(Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Mirja Geh / Eye 5)

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 50
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar?
Aantal berghutten
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?