Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - zyr0kcro5q46zqh9q5tv
© Innsbruck Tourismus, Tom Bause
Oostenrijk

Vakantie Igls

  • "Hier proef je de sferen van een typisch alpendorp"

  • Gelegen aan een zonnige kant
  • Slechts vijf km van Innsbruck
  • Honderden kilometers aan wandelroutes

Igls is een traditioneel Oostenrijks dorpje en maakt deel uit van Innsbruck, dat op slechts 5 kilometer afstand ligt. Het is een gezellig plaatsje met typisch Tiroolse accommodaties en restaurants die ’s zomers kleurig versierd zijn met bloemen. Gelegen aan een zonnige zijde van het dal, trekt het plaatsje het hele jaar door toeristen die komen genieten van de mogelijkheden in de bergen. Kenmerkend voor het dorp zijn de traditionele feesten rond de plaatselijke kerk die tijdens de zomermaanden worden gehouden. Het maakt van Igls een unieke bestemming voor een zomervakantie, of voor dagjesmensen die een bezoek komen brengen aan het knusse dorp en omgeving.

Iets waar Igls om bekend staat is de bobsleebaan die in 1964 gebouwd is voor de Olympische Spelen. Vandaag de dag kan deze baan bezocht worden en is het mogelijk om een ritje te maken in een originele bobslee. Je kunt samen met een begeleider de rit maken, waarbij je zo’n 1270 meter aflegt en tot een snelheid van wel 100 km/u gaat. Maar met een ligging aan de voet van de Patscherkofel is het dorp niet alleen een plaats waar je goed kunt bobsleeën, maar is het een goed startpunt voor tal van bergsporten. Vanuit het dorp vertrekt er direct een kabelbaan die je naar de top brengt en waar er voor bergliefhebbers een wandelparadijs ligt te wachten.

Wandelen in Igls

Op het zonovergoten plateau van de Patscherkofel ligt er een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. De honderden kilometers aan wandelroutes bieden voor ieders wat wils. Bovendien zijn er boven op de berg een groot aantal gezellige berghutten waar je op het terras kunt ontspannen in de zon onder het genot van een Tiroolse specialiteit. Een aanrader is de ‘Zirbenweg Trail’. Deze route is iets meer dan zeven km lang en relatief gemakkelijk om te wandelen, waardoor deze uitstekend met het hele gezin te volgen is. De tocht start bij het bergstation en loopt richting de berghut Tulfeinalm. Tijdens de tocht wandel je door dennenbossen, over kleurige alpenweiden en word je regelmatig beloond met een spectaculair uitzicht over de vallei.

Weer in Igls

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
19°C / 33°C

Vorstgrens

4297 meter

Regen

1 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
17°C / 24°C

Vorstgrens

3919 meter

Regen

3 mm
Toeristeninformatie voor Igls
Name Tourismus Information Igls
E-mail igls@innsbruck.info
Telefoon 377101
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2300
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 890 km
Hoogte Dorp 900
Aantal toeristenbedden 900
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 5
Bars & cafés 3
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart