Skip to navigation Skip to main content
Zell Am See Wandelen
© Zell am See-Kaprun Tourismus
89 verschillende wandelroutes
Wandelen tussen drieduizenders
De bergen in met een lama of alpaca

Wandelen in Zell am See

Als je van wandelen houdt dan ben je in Zell am See aan het juiste adres. De 400 kilometer aan wandelpaden zorgen ervoor dat er voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaar voldoende uitdaging te vinden is. Zo kun je er wandelen over de goed begaanbare paden in de hooggebergtes, maar ook in de lagergelegen gebieden zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen langs de Zeller See. Daarnaast is het gebied ook erg geschikt voor Nordic Walking.

Mitterberg Zell am See(Foto: © Zell am See-Kaprun Tourismus)

Georganiseerde wandeltochten in Zell am See

Ga je liever niet alleen op pad? Dan kun je ook meegaan met één van de vele georganiseerde wandeltochten in Zell am See. Het voordeel hiervan is dat de lokale berggids veel ervaring heeft en je de mooiste plekjes zult bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken op de Schmittenhöhe of op de gletsjer, de Kitzsteinhorn. Je kunt je voor de georganiseerde wandeltochten inschrijven bij de plaatselijke VVV of online.

Wandelen met een lama of alpaca

In Zell am See kun je ook wandelen in het gezelschap van een lama of alpaca. Samen met het gezin ontdek je de natuur, terwijl de lama’s of alpaca’s met jullie meelopen en de bagage dragen. Gedurende de week organiseert het 4Motion Team Zell am See - Kaprun verschillende wandelingen. In sommige gevallen worden deze gecombineerd met goudzoeken en edelstenen zoeken of een familietour met dierenvrienden en marshmallows grillen.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 400
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 17
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden 55
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?