Wandelen in Wagrain (Oostenrijk)

Wandelvakantie in Wagrain

Wagrain is gelegen in het Salzburgerland op een hoogte van 850 meter en is onderdeel van de Salzburger Sportwelt. Het kleine bergdorp is een ideaal startpunt voor wandelingen in de omgeving. Samen met het buurdorp Kleinarl maakt Wagrain deel uit van de Oostenrijkse Wandeldorpen. Dit betekent dat er wekelijks meerdere wandeltochten worden georganiseerd. In totaal telt Wagrain 150 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Deze zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Ook families voelen zich thuis in het gebied, omdat er diverse themapaden aanwezig zijn. Genoeg gezien van Wagrain? Dan kun je eenvoudig uitwijken naar het Nationaal Park Hohe Tauern of andere wandelgebieden in het Salzburgerland.

Wandeltips in Wagrain

Wandelen in Wagrain is voor verschillende type vakantiegangers een aanrader. Families vermaken zich op de themapaden en familievriendelijke routes, zoals Das fleißige Bienchen Nr.4 of de Grüne Pfade im Tal. Doorgewinterde wandelaars kunnen kiezen voor uitdagende huttentochten of zware routes. Wagrain ligt in de buurt van een paar etappes die horen bij de Salzburger Almenweg van 350 kilometer. Etappe 18 begint bij de Grafenbergbahn en eindigt in Kleinarl. Ook mooi is de rondwandeling Grafenberg - Kitzstein/Gabel - Kleinarlerhütte – Kleinarl van ruim 10 kilometer. Een aanrader voor de gemiddelde wandelaar is de Sonntagskogel en Grafenberg of de Jägerseeweg. Deze route brengt je langs de zes bergmeren in het gebied.

Wandelen in Wagrain
(Foto: © Armin Walcher)

De Salzburger Sportwelt Card

Ga je op vakantie in Wagrain, maak dan gebruik van de Salzburger Sportwelt Card. Zo kun je optimaal genieten van een wandelvakantie in de bergen. Je kunt met korting toegang krijgen tot diverse diensten, activiteiten en attracties. Maak bijvoorbeeld gebruik van de bergliften in Wagrain en Kleinarl om nog meer uit je wandelervaringen te halen. Met de Salzburger Sportwelt Card kun je tevens vanaf slechts € 1,- gebruik maken van de bus die de nabijgelegen dorpen met elkaar verbindt. De Salzburger Sportwelt Card ontvang je gratis vanaf één overnachting.

  • Samen met Kleinarl onderdeel van de Oostenrijkse Wandeldorpen
  • Themawandelingen, rondwandelingen en familievriendelijke wandelingen mogelijk

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 150 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden 7 Aantal km's of nordic walking paden 52
GPS wandelroutes beschikbaar? Nee Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 10 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Wagrain

Vandaag Morgen Overmorgen
-6° -6° -5°-1°

Locatie

-->