Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Niederösterreich

Dankzij de stille, prachtige en afwisselende natuur is Oostenrijk een populair land voor een wandelvakantie. Niederösterreich is een van de provincies die fantastische routes aanbiedt langs wijngaarden, bossen, pittoreske dorpjes, historische steden en imposante kastelen. Dankzij de vele natuurgebieden en de rivier de Donau is de natuur overal waar je komt tijdens je wandelvakantie in Niederösterreich schitterend.

Niederösterreich biedt wandelvakanties op elk niveau. Makkelijke ontspannen routes en pittige klimvakanties. Train van tevoren goed en zorg dat je de juiste schoenen en kleding hebt voor je aan de pittige wandelingen gaat beginnen! Wandelvakantie Niederösterreich, je hebt ook de mogelijkheid om met een groepsreis door de bergen of langs de wijngaarden te gaan. Sommige wandelroutes gaan van accommodatie naar accommodatie, waarbij de bagage wordt vervoerd zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wandelvakantie Niederösterreich door het Ysper-Weitental

In het zuiden van het Waldviertel in het Ysper-Weitental zijn 2 langeafstandswandeltochten te vinden. Voor de beginnende wandelaar is er een korte versie van de tocht voor een ontspannenere wandelvakantie. Niederösterreich biedt een prachtige natuur in het Ysper-Weitental. De eerste etappe loopt van Laimbach naar Nöchling, de tweede van Nöchling naar de Loseneggerklamm en de derde via Yspertal naar Altenmarkt. De hoogtepunten die je onderweg tegenkomt zijn het kruis op de top van de Gross Peilstein, de Kneipp-watertrappen en de Grosse Ysper, een waterval van zo’n 300 meter hoog.

Schneeberg-route tijdens de wandelvakantie Niederösterreich

Een van de mooiste uitzichten over Oostenrijk is te zien vanaf de Schneeberg-wandelroute. Op 1800 meter hoogte ligt deze interactieve route voor de wandelvakantie. Niederösterreich biedt de mogelijkheid om de Salamander-Triebzug vanaf Puchberg am Schneeberg omhoog te nemen. Vanaf het bergstation duurt de wandelroute 1 á 1,5 uur. De Schneeberg wandelroute biedt niet alleen een mooi uitzicht maar ook nog een leerzame wandelvakantie. Niederösterreich heeft op de route meerdere “haltes” geplaatst waar informatie te vinden is over de bouw van de tandradbaan of de Schneeberg.

Wandelvakantie Niederösterreich: de Mostroute

De 200 kilometer lange Mostroute biedt goede voorwaarden voor een smakelijke wandelvakantie. Niederösterreich biedt op deze route 29 Most-tavernes, 21 Most-cafés en 24 boerderijen. Most wordt over het algemeen gemaakt van appels, maar niet langs de Mostroute, hier worden peren gebruikt. En niet zomaar één soort peer, nee, de speckpeer, pichlpeer, forschpeer en stieglpeer zijn een aantal van de soorten die worden gebruikt. Het verschil tussen de peren? Daar kom je achter tijdens het proeven. De Mostroute biedt een leerzame, interessante en lekkere route voor de wandelvakantie in Niederösterreich. De route gunt je een inkijkje in hoe de Most wordt gemaakt en wellicht kan je zelf helpen met het plukken van de peren.