Skip to navigation Skip to main content
Aquarena Kötschach-Mauthen
© NLW Tourismus Marketing Gmbh
Oostenrijk

Vakantie Kötschach-Mauthen

  • Familiebestemming in Oostenrijk met Zuid-Europese flair
  • Jaarlijks veel zonnige dagen
  • Omgeven door zwemmeren
  • Slechts 15 km van de grens met Italië

Kötschach-Mauthen ligt op een hoogte van 705 meter tussen de Gailtaler Alpen en de Karnische Alpen in Karinthië. Oorspronkelijk waren het twee losse gemeenten en zijn sinds de jaren ’50 zijn samengevoegd, waardoor het nu gezamenlijk één dorp vormt. Het is een toeristisch oord en in het dorp zijn er dan ook vele hotels, pensions en campings te vinden voor een zomervakantie in de Alpen. Hoewel het dorp echt een Oostenrijkse uitstraling en bebouwing heeft, hangt er ook een zuidelijke ambiance doordat de grens met Italië slechts 15 km van het dorp verwijderd is. En aan mooie dagen geen gebrek, want de uiterst zuidelijke ligging van Kötschach-Mauthen zorgt voor een flink aantal zonuren per jaar.

Een indrukwekkende manier om de regio te ontdekken is via de Plöckenpas, een bergweg die tussen Oostenrijk en Italië loopt. De pas begint in Kötschach-Mauthen en loopt naar het Italiaanse Tolmezzo. Deze weg ligt op een hoogte van 1357 meter en loopt langs de Hohe Warte, de hoogste berg van de Karnische Alpen. Motorrijders in het bijzonder zullen genieten van een rit over deze bergpas. Naast indrukwekkende uitzichten over de vallei zijn er ook nog een aantal historische bezienswaardigheden waar je langsrijdt. Deze pas heeft een belangrijke rol vervuld tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarvan kunnen de overblijfselen nog altijd bezichtigd worden.

Accommodaties bij reispartners in Kötschach-Mauthen

Waterplezier in Kötschach-Mauthen

Warme zomerse dagen in Kötschach-Mauthen kunnen het beste besteed worden bij het natuurbad Mauthen. Hier kan zowel rust en ontspanning gevonden worden als plezier worden gemaakt wanneer je op vakantie bent met het hele gezin. Het natuurbad bestaat uit een zwemvijver waar kinderen waterplezier kunnen beleven en waar er van de zon kan worden genoten op het grasveld aan het water. Voor meer waterplezier is het aan te raden om een wandeling te maken naar de nabijgelegen stuwmeren Grün-, Valentin- en Cellonsee of naar het prachtige bergmeer Wolayersee.

Toeristeninformatie voor Kötschach-Mauthen
Name Tourismusverein Kötschach-Mauthen
E-mail info@koemau.com
Telefoon 8516
Algemene informatie
Aantal inwoners 3350
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1044 km
Hoogte dorp 705
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 4
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 18
Bars & cafés 6
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart