Omgeving Stilfserjoch (Italië)

© http://onlycarsandcars.blogspot.nl/2010/05/most-beautiful-passes-in-european-alps.html

Omgeving Stilfserjoch

Het gebied Ortler is vernoemd naar het Ortler Massief. Hier ligt de hoogste berg van Zuid-Tirol: de gelijknamige Ortler met 3.905 meter hoogte. Ortler ligt midden in het Nationalpark Stilfersjoch. Met 135.000 vierkante meter is het één van de grootste parken die Oostenrijk en Italië tellen. Doordat het een beschermd natuurgebied is geworden, kan de natuur hier zijn gang gaan. Het park is het middelpunt van alle activiteiten in Ortler. De meeste wandelingen, fietsroutes en kletterwanden vind je hier. Je kunt vanuit Nationalpark Stilfersjoch wandelen naar de aansluitende natuurgebieden Nationalpark Engadin in Zwitserland en Regionalpark Adamello in Lombardije, Italië.

Liften

  • Kanzel 17-06, Langenstein 24-06, Sulden 01-07
  • Er zijn drie liften in Ortler, er is één gondel en er zijn twee stoeltjesliften.
  • De gondelbaan, of de Seilbahn Sulden, gaat tot 1.441 meter hoogte. De twee stoeltjesliften in Trafoi stoppen iets lager.
  • Het is mogelijk om met één kaartje naar boven te gaan met de ene lift en naar beneden met één van de andere liften.

Meren en Rivieren

  • In het Ortlergebied liggen meerdere rivieren en meren. In Prad ligt een water speciaal voor vissers. Verder mag er in de regio niet gezwommen of gevist worden in de rivieren en meren. Dit komt omdat zij bijna allemaal vallen onder het beschermde natuurgebied van Nationalpark Stilfersjoch.

Zomervakantie tips

Weer Stilfserjoch

Vandaag Morgen Overmorgen
-8°-1° -8° -6°

Locatie

-->