Familievakantie in Sexten (Italië)

Met de familie op vakantie in Sexten

Groene weiden, frisse berglucht en glooiende almen zorgen voor een heerlijke familievakantie in Sexten. Er zijn verschillende familiewandelwegen aangelegd in de omgeving. Ga met een gondel omhoog of maak een mooie wandeling in het dal. Daarnaast is ook het voeren van de rendieren een hoogtepunt voor kinderen. Kinderen kunnen op bepaalde momenten helpen de dieren te voeren. Daarnaast zijn er verschillende speelplaatsen in de omgeving en kun je prachtig fietsen met het hele gezin. Kortom, Sexten is een heerlijke familiebestemming.

Familievakantie in Sexten
(Foto: © IDM Alto Adige, Armin Terzer)

Familiewandelingen in Sexten

Het hele gezin kan de regio rondom Sexten te voet ontdekken via de familievriendelijke wandelroutes en themawegen. Themaweg Milchmeile heeft als thema melk en gaat langs verschillende station met weetjes over melk en de productie ervan. Ook themaweg Schnullermeile is een aanrader, met een aantal speelplaatsen langs de route. Verder kunnen families nog heerlijk wandelen in het Fischleintal en ook de Mühlensteig is geschikt voor kinderen.

Olperls Bergwelt

Speciaal voor kinderen is Olperls Bergwelt aangelegd. Dit is een rondwandeling voor het hele gezin, of je kinderen nou nog heel jong zijn of al iets ouder. De route begint bij het bergstation van de Helm-Bahnen en is zo'n 1,5 km lang. Onderweg komen jullie langs een aantal belevenispunten, zoals een klimtoren, een kleine vijver en verschillende dieren. Leuk feitje: je kunt de hele route ook op je blote voeten wandelen!

Familie

Kinderopvang Nee Minimale leeftijd (in maanden) -
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) -
Prijs per dag zonder lunch (in euro) - Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Nee Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? -
Zomerrodelbaan? Nee Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Ja Skatepark? Nee
Avonturenpark? Nee

Zomervakantie tips

Weer Sexten

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-3° -10°-3° -12°-2°

Locatie

-->