Skip to navigation Skip to main content
Italie
© Spalder Media Group
Italië

Actieve vakantie Italië

Actieve vakantie Italië

In Italië is van alles te zien en te doen. Zin in een actieve vakantie? Italië biedt ontelbare mogelijkheden, voor iedereen. Met de kinderen, vrienden, vriendinnen, de hele familie, partner of alleen? Oriënteer je goed op wat je wil doen, waar en met wie! Italië bestaat uit hoge bergtoppen, prachtige velden en grote meren.

In het westen is de provincie Piemonte te vinden, met fantastische wandelmogelijkheden en wijngaarden. In het oosten zijn ,onder andere de Dolomieten en het Gardameer te vinden. Zeilen, een huttentocht of mountainbiken, alles is mogelijk in Italië. Om je een handje te helpen hebben we op deze pagina een overzicht staan van de verschillende dingen die je kan doen tijdens een actieve vakantie. Italië heeft prachtige historische dorpjes, meren en regio’s. Klik op een van de activiteiten en zie de mogelijkheden per locatie.

Actieve wandelvakantie in Italië

Een prachtig stadje in het noorden van Zuid-Tirol is Bruneck oftewel Brunico. Dit schilderachtige stadje biedt fantastische wandelmogelijkheden voor tijdens je actieve vakantie. Italië bezit een van ’s werelds mooiste werelderfgoederen: de Dolomieten. Bruneck ligt aan de voet van deze prachtige bergtoppen. Wat dacht je van een panoramawandeling tijdens je actieve vakantie? Italië heeft natuurlijk meer dan alleen prachtige wandelroutes. Verblijf je in Bruneck maar wil je iets anders? Bezoek de klimhal, ook ontzettend leuk met de kinderen.

Actieve vakantie, Italië en watersport

Noord-Italië is de trotse bezitter van een aantal grote, prachtige meren. Het Gardameer, Lago Maggiore, Luganomeer en het Comomeer zijn er een paar van. Een echte liefhebber bezoekt natuurlijk een van deze meren voor de ultieme ervaring van een actieve vakantie. Italië biedt een aantal fantastische wateractiviteiten: zeilen (al eens een catamaran geprobeerd?), kitesurfen, windsurfen, waterskiën en parasailing. Actieve vakantie, Italië, en een van de grote meren, wat wil je nog meer.

Alpinisme tijdens je actieve vakantie Italië

Je bent bij de klimhal in Bruneck geweest en je hebt de smaak te pakken? Maak je geen zorgen, ook voor de echte alpinist zijn er mogelijkheden voor een actieve vakantie. Italië bezit een aantal fantastische bergtoppen. Op een aantal van deze bergtoppen zijn duidelijke beginnersroutes uitgestippeld, op andere bergen zijn de routes een stuk uitdagender. Wil je liever niet verdwalen tijdens je actieve vakantie? Italië biedt mogelijkheden om samen met een gids op avontuur te gaan in de bergen. Een ding waar je in ieder geval verzekerd van bent: een prachtig en oneindig uitzicht.