Wandelen in L'Alpe d'Huez (Frankrijk)

Wandelvakantie in L’Alpe d’Huez

L’Alpe d’Huez is gelegen op 1.860 meter hoogte aan de voet van het Grandes Rousses massief en een ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers. Het gebied wordt gekenmerkt door prachtige panorama’s, 12 bergmeren en hoge bergtoppen. Vanaf L’Alpe d’Huez kijk je uit over maar liefst zes valleien. Het grote netwerk bestaat uit 250 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, waaronder eenvoudige routes voor beginners en gezinnen. De omgeving van L’Alpe d’Huez is echter ook een paradijs voor ervaren wandelaars op zoek naar uitdagende routes. De wandeltochten die wat hoger in de bergen liggen, zijn een echte aanrader. Het is dus handig om een Summer Lift Pass aan te schaffen. Het liftnetwerk maakt het ook mogelijk om wandelingen en trektochten te variëren.

Wandeltips in L’Alpe d’Huez

Er zijn talloze wandelopties in L’Alpe d’Huez. Beginners en families zoeken vaak de eenvoudige, kortere routes op. De meerdaagse trektochten en intensieve wandelpaden trekken de ervaren wandelaars juist aan. Promenade du Col du Lac Blanc is een eenvoudige wandelroute van 2 kilometer en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Je klimt naar de Dôme des Petites Rousses en kijkt vanaf hier uit op de meren la Fare en du Milieu. Ook leuk voor families is het ‘meren circuit’. De wandelroute start in L’Alpe d’Huez en neemt je mee naar de meren in het noorden van het skidorp. Je komt langs leuke paden. Op zoek naar iets meer uitdaging? Wandel dan naar de Signal de Villard. Deze pittige wandelroute van ruim 13 kilometer is voorzien van steile beklimmingen. Je wordt beloond met een uitzicht op de vallei van de Romanche en L’Alpe d’Huez.

Wandelen in l'Alpe d’Huez
(Foto: © Cyrille-Quintard-Randonnee, Alpe d’Huez Tourisme)

Wandelen tijdens Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Op deze dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de L’Alpe d’Huez. Train voor het goede doel en wandel mee tijdens Alpe d’HuZes.

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 250 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden - Aantal km's of nordic walking paden -
GPS wandelroutes beschikbaar? Nee Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 2 Is er een huttentocht? Nee

Zomervakantie tips

Weer L'Alpe d'Huez

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-7° -12°-2° -5°

Locatie

-->