Skip to navigation Skip to main content
Wandelen

Geweldige wandelvakantie in Chamonix

Chamonix heeft een ideale ligging op 1035 meter hoogte in een vallei die langs het gehele Mont Blanc massief loopt. Je vindt hier een uitgebreid netwerk van maar liefst 350 kilometer aan wandelroutes. Er zijn routes voor beginners, gezinnen en experts. Ontdek de prachtige natuur via korte wandelroutes, themapaden of juist meerdaagse wandelingen. Er is hier voor ieder wat wils. Zo vinden minder ervaren wandelaars leuke routes in het dal en experts uitdaging diep in de bergen.

Wandeltips in Chamonix

Chamonix ligt in de Franse Alpen en wordt gekenmerkt door het ruige Mont Blanc massief. Ieder jaar wordt deze plaats bezocht door veel bergliefhebbers. De Lac Blanc en Cascade du Dard zijn aanraders voor beginners en gezinnen. Beide wandelroutes zijn relatief kort en leiden je over kronkelende paden door de omgeving. Op zoek naar een langere wandelroute? Dan is de Grand Balcon Nord wandelroute van 5 uur zeer geschikt. Wie op zoek is naar een meerdaagse wandelroute, kan de Tour du Mont Blanc volgen. Deze tocht is 11 dagen lang en ontzettend populair. De skiliften in het gebied rondom Chamonix brengen je snel en eenvoudig de bergen in. Beginners zullen voornamelijk gebruik maken van de lagere liften en ervaren wandelaars de hogere liften.

Nog meer wandelopties in Chamonix

Chamonix biedt een uitgebreid aanbod aan wandelmogelijkheden. Daardoor komt iedereen hier aan zijn trekken. Wil je meer leren over de omgeving en de mooiste plekken in het gebied bezoeken? Ga dan wandelen met een ervaren gids. Je kunt zowel privé als met een groep de bergwereld ontdekken onder leiding van een gids. Een ander hoogtepunt is gletsjerwandelen op de Mer de Glace in Chamonix.

Tour du Mont Blanc wandelen: hoe pak je dat aan?

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 350
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar?
Aantal berghutten 26
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?