Vakantie Ain (Frankrijk)

Ain
© Ain Tourisme

De Ain is een departement in het oosten van Frankrijk vernoemd naar de gelijknamige rivier die dwars door de regio stroomt. Deze rivier deelt het gebied als ware in tweeën. Het westen kenmerkt zich door uitgestrekte vlakten met talloze meren. In het oosten is het landschap een stuk bergachtiger, hier vind je de uitlopers van de Jura. De hoogste berg van de Ain is de Crêt de la Neige (1720 m) gelegen in de vakantieregio Monts Jura. Het gebied leent zich uitstekend voor een actieve vakantie.

Veelzijdig is een goede omschrijving voor de Ain. Naast de landschappelijke diversiteit is de omgeving ook rijk aan cultuur. Pittoreske dorpjes met historische boerderijen kom je hier veelvuldig tegen. Aan lokale specialiteiten ook geen gebrek. Tijdens een verblijf in de Ain ontkom je niet aan het proeven van Bleu de Gex (kaas), vis uit de Domes en Bressekip. Vanzelfsprekend geflankeerd door een glas wijn uit de wijnstreek van de Bugey. Actief bezig zijn in de bergen of tot rust komen aan de oevers van de meer, in de Ain is het allemaal mogelijk.

Dorpen in Ain

name

De vakantieregio Monts Jura bestaat uit een verzameling van dorpjes, waarvan Chézery-Forens, Lélex en Mijoux de belangrijkste zijn. Het gebied ligt vlakbij Genève en de Zwitserse grens, mede hierdoor is deze bestemming eenvoudig te bereiken. Monts...Lees meer over Monts Jura

Locatie

Zomervakantie tips