Skip to navigation Skip to main content
Duitsland
Duitsland

Actieve vakantie Duitsland

Actieve vakantie Duitsland

Duitsland is een groot land, met veel verschillende landschappen. Heuvels, weides, bergen, meren en imposante bossen. Alles wat jij nodig hebt voor jouw actieve vakantie. Duitsland biedt hiernaast natuurlijk ontelbare activiteiten in elk gebied en aangepast aan het landschap. Heb je zin in een actieve vakantie, Duitsland en watersport? Ga zeilen en surfen op de Alpsee in Beieren! Liever wandelen door de bergen? Oberstdorf, vlakbij de grens met Oostenrijk biedt meer dan voldoende mogelijkheden.

Denk goed na over het type landschap waar jij graag naartoe wil tijdens jouw actieve vakantie. Duitsland is een prachtig land met voor ieder wat wils! Denk ook goed na over de accommodatie. Wellicht een camping aan het water? ’s Ochtends kan je meteen een duik nemen in het water. Op deze pagina zie je een overzicht van verschillende activiteiten. Selecteer een van de activiteiten om de mogelijkheden per dorp te ontdekken.

Actieve vakantie Duitsland met de familie

Jong of oud, voor het hele gezin zijn er leuke activiteiten te vinden in Duitsland.Verblijf je in de buurt van Feldberg? Het grootste en schoonste meer van het Zwarte Woud is de Schluchsee. Zeilen, surfen en zwemmen, fantastische mogelijkheden voor jouw en je familie tijdens een actieve vakantie. Duitsland biedt voor de kinderen tal van leuke avonturen en waterparken. Zo vind je bij de Schluchsee Aqua Fun met zwembaden, glijbanen en een speeltuin.

Fietsen tijdens je actieve vakantie in Duitsland

De echte fietsliefhebber, en met name mountainbikeliefhebber, verveelt zich niet snel in Garmisch-Partenkirchen. Met meer dan 400 kilometer aan gemarkeerde fietspaden is Garmisch-Partenkirchen een fantastisch locatie voor een actieve vakantie. Duitsland bezit ook in de buurt van Garmisch-Partenkirchen een aantal “fietsvriendelijke” hotels.

Weekendje golfen in Duitsland?

Je wilt op vakantie met vrienden, iets leuks doen, niet te ver weg en ook niet te lang? Wat dacht je van een weekendje golfen in Duitsland? Actieve vakantie op de golfbaan, gezellig en sportief! In Winterberg is een 9-holes golfbaan te vinden. De Golf Club Winterberg biedt verschillende cursussen voor beginners en gevorderden. Voor de afwisseling kan je de fiets pakken en gebruik maken honderden kilometers aan fietsroutes.

Actieve vakantie Duitsland: bergbeklimmen

Voor het echte klimwerk moet je in Beieren zijn. Een aantal flinke Alpenreuzen zorgen voor een geslaagde actieve vakantie. Duitsland biedt huttentochten, klimwanden, cursussen en tours voor ieder niveau. Zorg er wel voor dat je een goede conditie en uitrusting hebt! Beklim je een onbekende route tijdens jouw actieve vakantie? Duitsland heeft meerdere gidsen die jou kunnen begeleiden en de mooiste locaties kunnen laten zien.