Fietsen in Winterberg (Duitsland)

Fietsvakantie in Winterberg

Wie van fietsen houdt is in Winterberg aan het goede adres. In de omgeving is er maar liefst 1140 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Hierdoor zullen zowel recreatieve fietsers als fanatieke mountainbikers zich in dit gebied uitstekend vermaken. Voor mountainbikers die op zoek zijn naar ultieme afdalingen met spectaculaire sprongen en een pittige hindernis trail, is het Bikepark een aanrader. Hier vind je diverse uitdagende routes voor verschillende niveaus.

Fietsen in het Trailpark Winterberg

In bijna de hele Skiliftkarussel Winterberg regio vind je routes van het Trailpark Winterberg. In totaal is er 20 km aan singletrails in het Trailpark. Het grootste deel van de paden is geschikt voor gezinnen, maar er zijn ook een aantal pittige routes. Deze trails hebben steile stukken en technisch zware afdalingen. De Trailpark fietsroutes in Winterberg zijn voornamelijk gebouwd op afdalen. Het Trailpark is (in tegenstelling tot het Bikepark) niet bereikbaar met de zomerliften. De paden zijn geschikt voor (e-)mountainbikes.

Fietsen in het Bikepark Winterberg

In Winterberg vind je op de Winterberger Kappe, direct naast de bobsleebaan, het Bikepark Winterberg. Dit populaire bikepark bereik je met de 6-persoons stoeltjeslift, in welke je ook je mountainbike vervoert. Vanaf de top heb je keuze uit 13 gevarieerde fietspaden, met een totale lengte van 20 kilometer. Er zijn een oefenparcours, single trails, downhillpaden en meer. Tip: ga op pad met een instructeur en leer nog beter mountainbiken! Let op, het Bikepark in Winterberg kan in het weekend erg druk zijn.

Bikepark Winterberg
Downhill mountainbiken in het Bikepark Winterberg (Foto: © Spalder Media Group)

Fietsverhuur in Winterberg

Mountainbike huren in Winterberg? Geen probleem! De Bikeverleih Poppenberg ligt centraal in het Trailpark Winterberg. Hier huur je (e-)mountainbikes. Naast fietsen huur je hier in Winterberg ook helmen en bescherming.

Fietsen

Aantal fietspaden 7 Aantal km fietspaden 220
Aantal km mountainbikeroutes 380 Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Ja Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Winterberg

Vandaag Morgen Overmorgen
12° 11° 13°

Locatie

-->