Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - giknlgi1whjvpcrvf1i0
© VA Erzberg, August Zöbl
Afbeelding - gbevfwsxxyhvt8pc67cl
© VA Erzberg, August Zöbl
Afbeelding - qsagxamptrxdswpziozo
© VA Erzberg, August Zöbl
Afbeelding - mavugbxeqmqzfzhwlwx9
© VA Erzberg, August Zöbl

Over Erzberg

  • De grootste mijn van Midden-Europa
  • Een uniek kijkje in de wereld van mijnwerkers
  • Elke donderdag live explosies bijwonen
De mijnbouw heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en tot op de dag van vandaag is dat nog niet veranderd. Over de hele wereld vind je mijnen en zo ook in Europa. In het Oostenrijkse Eisenerz in Hochsteiermark ligt de Erzberg. Deze ertsmijn is nog steeds actief en is de grootste van Midden-Europa. Tegenwoordig is de Erzberg ook open voor publiek. Het is één van de populairste toeristische attracties in Steiermark en zeker de moeite van een bezoekje waard.

Met de Hauly de Erzberg op

De Erzberg is al ruim 1300 jaar in gebruik en is uitgegroeid tot een enorm complex. De mijn bestaat uit 36 treden van 24 meter hoog. Tijdens je bezoek hoef je niet omhoog te lopen, maar word je gebracht met een Hauly. De Hauly is een soort omgebouwde vrachtwagen en wordt ook wel de grootste taxi ter wereld genoemd. In een uur brengt deze wagen je naar boven en alleen de rit is al een gave ervaring.

Drie tours op de Erzberg

Een ritje met de Hauly is natuurlijk onwijs gaaf, maar dat is niet het enige wat je hier kunt doen. Het is namelijk een heel leerzaam terrein met verschillende tentoonstellingen. Zo zijn er een boven- en ondergrondse tentoonstellingen die je meer vertellen over het werk op en in de Erzberg. Deze tentoonstellingen en de rit met de Hauly zijn als losse excursies te boeken, maar ook gecombineerd. Daarnaast kun je elke donderdag live de ontploffingen van een ander stuk bijwonen. Ook dit is los of in combinatie te boeken.


(Foto’s: © VA Erzberg, August Zöbl)

Openingstijden

Maandag 08.00 - 15.00 uur
Dinsdag 08.00 - 15.00 uur
Woensdag 08.00 - 15.00 uur
Donderdag 08.00 - 15.00 uur
Vrijdag 08.00 - 15.00 uur
Zaterdag 08.00 - 15.00 uur
Zondag 08.00 - 15.00 uur
Bij zware sneeuwval gesloten.

Schrijf een beoordeling