Skip to navigation Skip to main content

Op wintersport naar Frankrijk is fantastisch!

8083 - Op wintersport naar Frankrijk is fantastisch!

De Franse bergen hebben niet alleen zomers ontzettend veel te bieden, ook ’s winters is er genoeg te doen. Daar waar je zomers kilometers lange wandeltochten maakt, kleuren de bergen ’s winters wit en worden de hellingen omgetoverd tot heerlijke pistes. Veel gebieden zijn vanwege de hoge ligging sneeuwzeker en dat biedt veel mogelijkheden. Uiteraard is skiën niet het enige dat je ’s winters in de Franse bergen kunt doen. Wat dacht je van bijvoorbeeld winterwandelen of langlaufen? In dit weblog vertel ik je graag waarom een wintersportvakantie naar Frankrijk zo leuk is.

Een wintersportland met veel mogelijkheden

De meeste mensen denken bij een wintersportvakantie gelijk aan het populaire Oostenrijk met de wereldberoemde après-ski. Toch heeft ook Frankrijk ontzettend veel te bieden voor een hele fijne wintersportvakantie. Hoge, imposante bergtoppen, grote skigebieden, sneeuwzekerheid en bergdorpen aan de piste. Hier is het op en top genieten van de natuur, de sneeuw en de pistes. Daarnaast is een wintersportvakantie naar Frankrijk vaak net even goedkoper dan naar de andere Alpenlanden.

frans wintersportdorp
Met sneeuw ziet alles er nog mooier uit!

Grote skigebieden, heerlijke pistes

De Franse skigebieden zijn over het algemeen groot en bieden veel pistekilometers. Zo behoren de skigebieden Les Trois Vallées en Les Portes du Soleil tot de grootste skigebieden ter wereld. De pistes zijn veelal breed en hebben voor ieder type wintersporter genoeg te bieden. Of je nou beginner of gevorderd bent. Er zijn gemakkelijke groene- en blauwe pistes, uitdagende rode en spannende zwarte pistes. Je kunt er urenlange tochten skiën en er zijn uitdagende off-piste mogelijkheden. Nog een voordeel: de skigebieden zijn per auto, bus en vliegtuig gemakkelijk te bereiken.

mooie pistes in frankrijk
Brede pistes en lange afdalingen

Je hoeft niet alleen te gaan skiën

Natuurlijk is skiën de reden dat veel wintersporters richting de sneeuw trekken, maar dat is niet de enige activiteit die je hier kunt ondernemen. Schaats op de bevroren bergmeren of maak kilometerslange winterwandelingen door de sneeuw. Trek stevige bergschoenen aan of bind sneeuwschoenen onder. Naast wandelen kun je in veel gebieden ook langlaufen. Heb je het nog nooit geprobeerd? Dan wil ik je echt aanraden om dat een keer te doen. Rodelen is een leuke activiteit in de zomer, maar met een echte houten slee in de sneeuw is het nog veel leuker. Ik weet zeker dat je niet zult stoppen met lachen! Vervolgens sluit je de dag af met een ritje met de paardenslee. Romantisch en succes gegarandeerd.

Geniet van de prachtige natuur

Niet alleen zomers is Frankrijk prachtig. Als ’s winters alles wit kleurt en er een dik pak sneeuw ligt, dan krijgt het land een compleet andere dimensie. De straatjes van de bergdorpen lijken nog sprookjesachtiger met een laagje sneeuw. Droge, frisse berglucht, de geur van dennenbomen en haardvuur vullen de straten, waardoor jij je helemaal waant in winterwonderland. Als de avond valt en de mensen terugkeren van de pistes, gaan de lichtjes aan en is het een gezellige boel. Overdag geniet je continu van een panoramisch uitzicht over de imposante bergtoppen, bevroren meren en stromende rivieren. Heel anders dan in de zomer, maar net zo betoverend mooi!

Sneeuw tovert de wintersportdorpen om in een winterwonderland
Sneeuw tovert de wintersportdorpen om in een winterwonderland

Veel gezelligheid na het skiën

Ook in Frankrijk kunnen ze er wat van als het om de après-ski gaat. Het is niet voor niets een Frans woord! Wintersportbestemmingen als Val Thorens en Les Deux Alpes staan bekend om de grote, uitbundige feesten, maar ook in de andere wintersportgebieden kun je terecht voor gezelligheid en een drankje na het skiën. Is het niet in de kroeg, dan is het wel in een knusse bar of in het chalet.

gezelligheid na het skiën
Na het skiën kun je terecht voor een drankje in één van de gezellige kroegen

Lijkt het je leuk om een keer op wintersport naar Frankrijk te gaan? Klik dan hier voor de prijzen en mogelijkheden >.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.