Skip to navigation Skip to main content

Kristalwandelingen in Tirol

7158 - Kristalwandelingen in Tirol

In de regio Hall-Wattens kun je vanaf deze zomer speciale kristalwandelingen maken. De wandelingen leiden je onder andere langs het Halltaler zoutkristal, het bergkristal in de Tuxer Alpen en de Swarovski Kristallwelten. Tijdens deze wandelingen ontdek je de geheime wereld van de kristallen en kun je stempels verzamelen bij de speciale stempelpunten. Met deze stempels krijg je bij het VVV van Hall-Wattens een blijvende herinnering: kristal om mee naar huis te nemen!

Wandelen voor kristal

De regio Hall-Wattens heeft dit jaar de nieuwe kristalwandelingen uitgezet. De stempelpunten bevinden zich op landschappelijke -of culturele hoogtepunten in de omgeving. Alle informatie over de wandeltochten en stempelpunten vind je op de gratis wandelkaart. Je ontvangt dan tevens de stempelkaart. Aan het einde van je vakantie kun je het kristal dat je 'bij elkaar gewandeld hebt' ophalen bij de plaatselijke VVV.

Swarovski Kristallwelten

De Swarovski Kristallwelten is één van de hoogtepunten tijdens de wandelingen. Deze attractie vierde in 2015 haar 20-jarig bestaan en onderging een flinke metamorfose. In de 14 'schatkamers' kun je de mooiste creaties van kristal bewonderen. Het buitenterrein is ook de moeite waard. Een enorme reus bewaakt de 14 schatkamers en er is een avontuurlijke speeltuin voor kinderen. Ook de kristalwolk die uit 800.000 kristallen bestaat, die allemaal met de hand zijn ingezet, is één van de higlights van de Swarovski Kristallwelten.

Swarovski Kristallwelten
De reus voor van de Swarovski Kristallwelten (Foto: © Hall Wattens Tourismus)

Fotosafari: Alpenjuwelen in het Naturpark Karwendel

In het Halldal, Naturpark Karwendel, wordt al ruim 100 jaar geschiedenis geschreven op het gebied van zoutwinning. Gelukkig is de natuur bewaard gebleven en biedt dit een prachtig decor voor een fotosafari. Wekelijks kun je onder begeleiding het natuurpark verkennen. De tocht voert langs de mooiste berglandschappen, planten en dieren. Onderweg krijg je veel tips om deze hoogtepunten nog beter op beeld vast te kunnen leggen.

De historische Solewanderweg in het Halldal

Tijdens de wandeling over de Solewanderweg in Halltal kom je van alles te weten over zout(winning). De wandeling leidt langs 12 stations waar je informatie verkrijgt en waar de kinderen opdrachten kunnen uitvoeren. Hierdoor is de 7 kilometer lange wandeling leuk voor de hele familie. Aan het einde van de tocht kun je de Kaiser-Max mijn bezoeken. Uiteraard ontvang je na deze wandeling ook weer een stempel voor het kristal.

Familiewandeling in Hall-Wattens
Familiewandeling in Hall-Wattens (Foto: © Hall Wattens Tourismus)

Kristal wandelweken in Hall-Wattens

Tijdens de Kristal wandelweken kun je de bovenstaande wandelingen maken en profiteer je van extra voordeel:

  • 7 nachten
  • 2 begeleide wandelingen
  • Retour met de Patscherkofelbahn of de Glungezerbahn
  • Bezoek aan de Swarovski Kristallwelten
  • Rondleiding door de stad Hall incl. het Bergbaumuseum, Münze Hall en Münzertoren
Prijzen vanaf € 272,- per persoon >
Hall in Tirol
De historische stad Hall in Tirol (Foto: © Hall Wattens Tourismus)

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.