Skip to navigation Skip to main content

Wellness in Graubünden

5364 - Wellness in Graubünden

Graubünden is Zwitserlands meest oostelijke kanton en het enige waar drie talen worden gesproken: Duits, Reto-Romaans en Italiaans. Met een gemiddelde hoogte van 2100 meter ben je in Graubünden verzekerd van een vakantie tussen de toppen (931 om precies te zijn). De populairdere dorpen zijn onder andere St. Moritz, Arosa en Flims.

Een wandeling naar de bron

Zoals je je kan voorstellen zijn er veel wandel en fietsroutes in Graubünden. Stel je een typische dag wandelen voor: ’s ochtends sta je vroeg op, je nuttigt een ontbijt met een kopje koffie in je hotel in Bad Ragaz. Na het ontbijt pak je je rugzak en je wandelschoenen en je gaat er vandoor. Bij de receptie heb je geïnformeerd naar mooie wandelroutes en de receptioniste heeft je de Taminaschlucht Rundtour aanbevolen. De tour van 12,7 km is een mooie veelzijdige route waar je ongeveer 5 uur over doet. Na zo’n 6 uur (de lunch kan niet ontbreken natuurlijk) kom je bezweet en uitgeput weer aan bij je hotel. Tijdens de wandeling ben je langs de rivier de Tamina gekomen en heb je een blik kunnen werpen op de bron van de gelijknamige therme. Aangezien het nog vroeg in de middag is besluit je om een bezoek te brengen aan de Tamina therme in Bad Ragaz.

Tamina therme

Een van de waterrijkste thermale bronnen in Europa ligt in Tamina, een zijdal in het Rijndal en genoemd naar de rivier de Tamina. Al ver in de middeleeuwen werd deze therme ontdekt en geroemd om de helende krachten. Het water heeft een laag mineraalgehalte en is 36,5 ⁰C warm. Sinds 1840 brengt een houten pijp van 4 km lang het water naar Bad Ragaz. De Tamina therme heeft een unieke architectuur, een ontspannen atmosfeer en creëert met lichten een magische wereld. Ervaar naast het helende water het bubbelbad, stoombad, de rustzones en de koud- en warmwatergrot. Naast het saunalanschap biedt Tamina een groot aanbod aan massage- en beautybehandelingen.

Tamina therme Bad Ragaz

Nog meer thermen ontdekken?

Klinkt dat niet heerlijk? Een ontspannen middag na een stevige wandeling. Natuurlijk is de Tamina therme in Bad Ragaz niet de enige in Graubünden. Ook in onder andere Vals en St. Moritz zijn thermen te vinden.

Klik hier voor een overzicht van thermen in Graubünden >>

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.