Skip to navigation Skip to main content

Favoriete seizoen in de bergen

5020 - Favoriete seizoen in de bergen

Elk seizoen in de bergen is anders. In het voorjaar staat alles in bloei, in de zomer zijn de temperaturen prettig, in de herfst zijn de kleuren prachtig en in de winter kun je genieten van de sneeuw. Hoewel ik alle seizoen heerlijk vind in de bergen, heb ik toch een (lichte) voorkeur voor de winter. Wat is jouw favoriete seizoen in de bergen?

Activiteiten in de bergen

Als ik moet kiezen voor mijn favoriete seizoen in de bergen, dan kies ik dus voor de winter. En dat heeft alles te maken met één van mijn grootste passies: wintersport. De activiteit is voor mij dus doorslaggevend voor de keuze van mijn favoriete seizoen. Ik geniet ook enorm van mountainbiken en wandelen, maar skiën en snowboarden vind ik nóg leuker. Maar als ik de activiteit buiten beschouwing laat, dan wint het voorjaar in de bergen misschien wel. Groene weides, kleurige bloemen en strak blauwe luchten, het voorjaar heeft zoveel meer kleur dan de winter.

Val Gardena
Val Gardena in de winter

Dolomieten mooier in het voorjaar

Afgelopen juni was ik voor het eerst in Val Gardena in het voorjaar. Het gebied kende ik eigenlijk alleen in de winter en de Dolomieten vond ik toen al overweldigend. Maar, eerlijk is eerlijk, misschien vond ik ze de laatste keer “in kleur” nog wel mooier. Ook de Seiser Alm, wat een heerlijke plek is om te skiën was in het voorjaar indrukwekkender dan in de winter. Alles stond in bloei, velden vol bloemen en de koeien graasden in de groene Alpenweides. En overal het uitzicht op die enorme rotspartijen, het was echt genieten.

Val Gardena
Val Gardena is misschien nog wel mooier in het voorjaar

Frisse zomer

Ook hoogzomer kom ik graag in de bergen. Vooral op van die hele warme dagen, wanneer het in het dal bijna niet uit te houden is, dan is het duizend meter hoger zo lekker. De zon schijnt nog steeds volop, maar de lucht is een stuk frisser en vaak staat er een heerlijk briesje. Stukje lopen en dan lekker een uurtje languit in het gras liggen. Wat te eten, drinken en een boekje mee en mijn dag kan niet meer stuk.

Herfst in de Alpen
Prachtige herfstkleuren in de bergen

Verrassende herfst

Ben je wel eens in de herfst in de bergen geweest? Net als bij ons in Nederland veranderen ook daar de kleuren in donkerrood, donkergroen en bruin. Gelukkig schijnt ook nog vaak de zon, maar als er neerslag valt dan is het bovenop de bergen vaak sneeuw. De witte toppen zijn soms tijdelijk als het warm is, maar regelmatig blijft de sneeuw ook wat langer liggen. Bovendien is het in de herfst nooit te warm om te mountainbiken of een flinke tocht te wandelen. Qua kleding moet je tijdens de herfst wel op alles voorbereid zijn, veel laagjes meenemen dus.

En jij? Wanneer ben jij het liefst in de bergen?

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.