Skip to navigation Skip to main content

Ontdek de natuur van Karinthië

10215 - Ontdek de natuur van Karinthië

Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, heeft 7 beschermde natuurgebieden. Met het door de EU ondersteunde initiatief ‘Karinthië. Natuur ervaren’ kan tijdens actieve programma’s de natuur ontdekt worden. Zeven beschermde natuurgebieden kunnen nu in de vorm van acht meerdaagse, actieve programma’s worden ervaren.

8 x Karinthië

Natuur ervarenBij de guides en rangers is men in veilige handen. In het natuurparadijs Weissensee worden zeldzame dieren opgespoord. Amateurvogelkenners observeren de tocht van duizenden roofvogels over de Dobratsch naar het Zuiden. In de nationale-park-regio Hohe Tauern beklimt men de Großglockner. In het Geopark Karnische Alpen zijn vooral gezinnen getuigen van 500 miljoen jaar ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde met indrukwekkende fossielen.

Begeef je in het spoor van de speik

In het Europees natuurbeschermingsgebied Oberdrautal maakt men een kanotocht over de Drau. In het nationale park Nockberge ontdekt men de granaatsteen, de vuursteen van de liefde. Of men begeeft zich, deels op blote voeten in de sporen van de speik, een zeldzame alpine valeriaansoort. In het fietserparadijs rond de regio Zuid-Karinthië ervaart men waarom ‘een eerder gebruikte natuur’, een zeer waardevol leefgebied voor talloze vogelsoorten en amfibieën kan zijn.

relaxen in de bergen

150 beschermde gebieden

Karinthië heeft 150 beschermde gebieden. Daartoe behoren nationale parken, beschermde natuurgebieden of natuurparken. Zeldzaam, bedreigd en sensibel. Met het initiatief ‘Karinthië. Natuur ervaren’ wordt de overtuiging nagestreefd, dat natuur, mens en economie in geen geval met elkaar moeten concurreren.

Slow food

In ieder gebied worden authentieke specialiteiten aangeboden. Een goed voorbeeld is het klimaatvriendelijke 0-km-menu van de creatieve TauernAlpin gastheren en -vrouwen. De ingrediënten zijn voor 100 % afkomstig uit de nationale-park-regio Hohe Tauern. Klimaatvriendelijk is ook het feit, dat de gasten in geselecteerde, gecertificeerde partnerondernemingen verblijven, de keuze reikt van gemoedelijke vakanties op de boerderij tot en met exclusieve 5-sterren hotels.

wandelen in de bergen
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.