Skip to navigation Skip to main content

Kinderweken in Braunwald

10151 - Kinderweken in Braunwald

De deuren van de huiskamer moeten dicht en de ouders mogen niet even stiekem kijken. De voorbereidingen voor de bonte avond zijn namelijk in volle gang. De geluiden dringen wel de eetzaal binnen, maar het blijft spannend. Er klinkt muziek, gezang, gelach en nog meer gezellige geluiden. Guido en Desi, twee muziektheater studenten van Codarts in Rotterdam, nemen de kinderen en van het hotel iedere avond mee voor theater, muziek en spel.

Met kinderen in de bergen

Braunwald is een geweldig dorp om de kinderen te laten kennismaken met de bergen. Er rijden geen auto’s en de koeien lopen gewoon op het pad. Overal zijn beekjes om in te spelen en Zwerg Baartli kan je op elk moment tegen komen. Ook voor de grotere kinderen is er veel te beleven. Er zijn prachtige lange wandelingen te maken, je kan de Eggstock bedwingen via de ‘Kletterroute’ en je kan de berg afsuizen op een step.

Ons hotel

Ergens midden juli verandert ons ‘wandelhotel’ in een echt familiehotel. De vakantie is begonnen! In onze eetzaal wordt aan lange tafels gegeten, dus contacten zijn snel gelegd. We hebben een speelzaal, een jeugdruimte en ruim honderd gezelsschapsspellen. Maar ook buiten op het terras hebben we van alles te doen. Tafeltennis, trampoline, zandbak, glijbaan, schommel en een klein zwembadje. De kinderen vinden elkaar al snel en er ontstaan nieuwe vriendschappen.

Picknick

Een keer in de week gaan we met z’n allen naar de beek. Koert rijdt met zijn karretje met alle spullen richting de vuurplaats waar we heerlijk gaan broodjesbakken. Onderweg moeten we natuurlijk wel stokken zoeken om de broodjes aan te kunnen bakken. De één gaat in de beek poedelen, dammen bouwen en de ander begint vast aan het bakken van een broodje. Er is wel wat geduld vereist, want een broodje boven een vuurtje bakken kost wel wat tijd. Maar het is het wachten waard. Koert geeft tips en klopt aan het eind op de broodjes om te horen of ze gaar zijn. Dan lekker boter en kaneelsuiker erin en smikkelen!

De avonden

De avonden worden gevuld met een spelletje of gezellig kletsen aan de lange tafel. Voor de kinderen bieden we een avondprogramma aan met theater, muziek en spel. Dit jaar waren Guido en Desi er om een spetterend programma neer te zetten met de kinderen van 6 tot 16 jaar. De jongsten beginnen meteen na het eten en leren al de eerste ‘kneepjes’ van het theatervak. Er wordt geoefend voor de bonte avond, maar af en toe een kussengevecht moet ook kunnen... De jongeren gaan alweer een stapje verder. Ze krijgen wat lastige opdrachten  met improvisatie en er wordt al serieus een programma in elkaar gezet met spel en muziek. Daarnaast hebben we deze week een echt Hüttenberg-kinder-, jeugd-, en volwassenenkoortje gevormd, dat flink oefent om wat meerstemmige liedjes te kunnen laten horen. Desi dirigeert (en zingt!) en Guido speelt erbij op de piano.

De bonte avond

Ergens aan het eind van de week begint de spanning te stijgen. Er wordt nog even snel in een hoekje geoefend en de laatste tips worden gegeven. Natuurlijk wordt er geen lang programma met een theaterstuk getoond, maar de kinderen laten vol trots zien wat ze die week allemaal hebben geleerd. We krijgen als ouder een kijkje in het kinderprogramma: warming-up, improvisatie-oefeningen, imitatie- en vertrouwensoefeningen enz. De avond is geslaagd en de kinderen gaan moe en voldaan naar bed.

Vakantieweken in Familiehotel Hüttenberg

Het is gezellig in huis. We hebben deze zomer erg veel mooi weer gehad, met veel zon. Toch hebben wij ook wat regen gezien. Op één van deze regendagen is de spelletjeskast opengetrokken en zit iedereen spelletjes te doen aan verschillende tafels. Ineens komt de zon door, de wolken trekken op en de bergen roepen. Maar eigenlijk is het zo gezellig in huis, dat niemand aanstalten maakt om deze spelletjesdag te doorbreken. Natuurlijk trekt iedereen er erg graag op uit in deze prachtige omgeving, maar een dagje regen zal de stemming niet drukken.

Zomer Auteur Female7

Over Martje

De mooie houten chalets met balkons vol met geraniums, weilanden vol met ontelbare soorten bloemen en heel veel rust. Dat Zwitserland, dat je nu voor je ziet, bestaat echt... en Martje woont er middenin.