Skip to navigation Skip to main content

Weerbericht: heerlijk warm Hemelvaartsweekend in grote delen Alpen

Seebensee

Na een natte en koude week in grote delen van de Alpen, schiet het kwik omhoog dit weekend. Lokaal wordt het tot wel 27 graden aanstaande zondag, wat een prachtig einde van het Hemelvaartsweekend betekent. Niet overal is het prachtig weer, maar veel bergliefhebbers die dit weekend in de Alpen doorbrengen, kunnen rekenen op heel fijn lenteweer. 

Wisselvallig weer

In mei kan in de Alpen het weer erg wisselend zijn. Zo sneeuwde het afgelopen week nog hard op de bergtoppen en viel er lager heel veel regen. Wellicht heb je de beelden van overstromingen en aardverschuivingen wel gezien deze week. Op veel plekken is de regen nu gestopt en laat de zon zich vaker zien. En ook de temperatuur gaat de goede kant op. Vanaf zondag kan het echt warm worden. 

Warm lenteweer in Oostenrijk en Duitsland

Met name in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland wordt het dit weekend heerlijk warm lenteweer. In Innsbruck wordt het morgen maximaal 23 graden en zondag maar liefst 27 graden, meldt de nationale weerdienst. In het Duitse Oberstdorf wordt het zondag 23 graden en in Garmisch-Partenkirchen nog een graadje warmer. Voor de beeldvorming: op dit moment is het daar 10 graden. Dat is nogal een verschil. Vandaag in lange broek en jas, over twee dagen zweten in korte broek en t-shirt. Dat is een heerlijke afsluiter van het lange weekend.

Pas maandag droog in Zwitserland

In Zwitserland laat het fijne lenteweer iets langer op zich wachten. In het noorden en oosten van het land is het zondag weliswaar fijn en zonnig met temperaturen boven de 20 graden, maar in het zuiden en westen van het land overheersen wolken en regen het hele weekend. Pas op maandag is het in het hele land droog, warm en zonnig. 

Alpenweerhitte
© Spalder Media Group
Zie je jezelf al aan een bergmeer liggen?

In Franse Alpen zaterdag en zondag mogelijk nog regen

Kijken we naar de Franse Alpen, dan wordt het zondag ook zonnig op veel plekken. De temperatuur schiet echter niet zo lekker omhoog als verder naar het oosten en blijft rond de 20 graden hangen. Op zaterdag regent het op veel plekken in de regio nog en ook op zondag kan het rond de Italiaanse grens nog regenen. 

Deels mooi lenteweer in Italië

In de Italiaanse Alpenregio wordt het deels mooi weer. Vooral in het oosten wordt het heel fijn en zonnig vanaf zondag. Denk dan aan Zuid-Tirol en Veneto. Kijk je naar het weer verder naar het westen, dan blijft het nat tot na het weekend. 

Veel vakantiegangers in de Alpen kunnen dus uitkijken naar een prachtige afsluiting van het lange weekend, maar niet iedereen is zo gelukkig wat weer betreft. Maar, elk bergweer heeft zijn charme en genieten in een fijne berghut is ook heerlijk. Fijn weekend!

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!