Skip to navigation Skip to main content

Liftverbinding van Zermatt naar Breuil-Cervinia is een feit

Matterhorn Glacier Ride II 1 © Zermatt Bergbahnen AG
© Zermatt Bergbahnen AG

Op 30 juni 2023 wordt de Matterhorn Glacier Ride II officieel geopend. Dit maakt het mogelijk om via diverse gondels en kabelbanen over te steken van Zermatt naar Breuil-Cervinia, oftewel 'Matterhorn Alpine Crossing'. Een dag later is de 3S-lift, die het bergstation van Matterhorn Glacier Paradise met Testa Grigia verbindt, toegankelijk voor publiek. Op 1 juli kun je gratis van de lift gebruikmaken. De nieuwe liftverbinding maakt het mogelijk om in anderhalf uur van Zwitserland naar Italië te gaan. En dat alles onder het toeziend oog van de indrukwekkende Matterhorn!

Lifttraject zonder pilaren

De nieuwe kabelbaan met tien cabines kan 1300 mensen per uur vervoeren. Bijzonder is dat er op het 1,6 km lange traject, met 363 meter hoogteverschil, geen pilaren zijn gebruikt. Extra bijzonder zijn de twee ‘Crystal Ride’ cabines, die voorzien zijn van een glazen vloer. Zo wordt het uitzicht op de Theodulgletsjer nóg specialer. Maar niet alleen het adembenemende bergpanorama is een hoogtepunt op het lifttraject. Ook het hoogstgelegen gletsjerpaleis van de wereld op het Matterhorn Glacier Paradise of de beleveniswereld SnowXperience Plateau Rosa op Testa Grigia bieden het nodige vermaak.

Matterhorn Paradise Download 1536X587
© Zermatt Bergbahnen AG

In anderhalf uur van Zwitserland naar Italië

Bij het ontwerp van het bergstation op het Matterhorn Glacier Paradise en het Testa Grigia dalstation was het belangrijk dat beide liftstations goed in het berglandschap zouden opgaan. Het ontwerp van de ruime cabines lag in handen van het Ferrari-designbureau Pininfarina. Door de komst van de nieuwe Matterhorn Glacier Ride II is het mogelijk om tijdens ieder seizoen, per cabinelift, in anderhalf uur de oversteek te maken van Zermatt naar Breuil-Cervinia. De complete, grensoverschrijdende liftverbinding heeft de naam Matterhorn Alpine Crossing. Vanaf 2024 zal er ook een bagageservice beschikbaar zijn.

Feiten & cijfers Matterhorn Glacier Ride II

  • Hoogte dalstation: 3458 m (Testa Grigia)
  • Hoogte bergstation: 3821 m (Matterhorn Glacier Paradise)
  • Hoogteverschil: 363 m
  • Capaciteit: 1300 personen per uur
  • Snelheid: 7,5 m/s
  • Duur: 4 minuten
  • Aantal cabines: 10
  • Capaciteit cabines: 28 personen
  • Bouwkosten: 60 miljoen CHF

Prijzen liftverbinding Zermatt naar Breuil-Cervinia

Wie zich aan de Matterhorn Alpine Crossing wil wagen, moet hiervoor flink in de buidel tasten. Afhankelijk van het seizoen kost een enkele reis van Zermatt naar Cervinia tussen de 124 en 156 CHF. Wil je ook weer terug naar Zwitserland, dan kun je rekenen op een prijs tussen de 190 en 240 CHF.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.