Skip to navigation Skip to main content

Gauertaler Alpkultour: een themawandeling in het Montafon in Vorarlberg

9643 - Gauertaler Alpkultour: een themawandeling in het Montafon in Vorarlberg

Themawandelingen zijn leuk voor alle leeftijden. Kinderen leren spelenderwijs de natuur kennen en volwassenen leren meer over de natuur en de regio waarin gewandeld wordt. Met ruim 1100 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelroutes heeft de vakantieregio Montafon in Vorarlberg de wandelaar ontzettend veel te bieden. Er zijn een aantal leuke themawandelingen, waaronder de Gauertaler Alpkultour. Tijdens de 12,7 kilometer lange wandeling komen kunst en cultuur samen en word je getrakteerd op allerlei mooie vergezichten.

Montafon: een regio met historie

In het westen van Oostenrijk en in het zuiden van de provincie Vorarlberg, ligt de vakantieregio Montafon. Dit dal heeft een lengte van ongeveer 39 kilometer. Je vindt hier 11 dorpjes, die omringd worden door drie bergketens: de Silvretta in het zuiden, de Verwall in het noordoosten en de Rätikon in het noordwesten. Op meerdere plaatsen kun je genieten van schitterende uitzichten. Montafon is een vakantieregio met een eeuwenoude historie en die is hier en daar nog goed terug te zien. Niet alleen in overblijfselen en bezienswaardigheden, maar ook in de cultuur. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij en vertelt je er graag meer over.

De Gauertaler Alpkultour: een themawandeling met 13 kunstwerken

Tijdens een wandeling van 12,7 kilometer neemt de Gauertaler Alpkultour je mee op ontdekkingsreis door de eeuwenoude cultuur van Montafon en Vorarlberg in combinatie met moderne kunst. Kunstenaar Roland Haas verteld met zijn werk in 13 verschillende kunstwerken 13 verhalen over onderwerpen zoals de bouwwijze van oude traditionele boerderijen, het herdersleven op de berg en de historie van de bergweides in het Montafon. De kunstwerken zijn gemaakt van hout en keer op keer indrukwekkend om te zien. De QR-codes onderweg bieden je de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de kunstwerken en het verhaal dat erachter zit. Simpel door de code te scannen met een smartphone of tablet. Klik hier voor meer informatie >

De Gauertaler Alpkultour in montafon
De 13 kunstwerken vertellen elk een eigen verhaal (Foto: © Andreas Haller - Montafon Tourismus GmbH)

De route van begin tot eind

De Golmerbahn in Vandans/Latschau brengt je naar een hoogte van 1890 meter. Daarna is het een klein stukje lopen naar het beginpunt van de route, waar je meteen wordt verwelkomd door het eerste kunstwerk van de Gauertaler Alpkultour, de toegangspoort. Bij de poort staat een wandelkaart met daarop nog enkele details. Als je eenmaal door de poort bent gewandeld, kan de tocht beginnen. In ongeveer 5 uur loop je de route en eindig je weer bij de Golmerbahn. Het niveau is middelzwaar en in totaal maak je 492 hoogtemeters. Onderweg geniet je van mooie uitzichten over het Montafon in Vorarlberg. Klik hier voor een interactieve wandelkaart en meer informatie >

de Gauertaler Alptour
Het begin van de route (Foto: © Andreas Haller - Montafon Tourismus GmbH)

Geniet onderweg van mooie uitzichten (Foto: © Andreas Haller - Montafon Tourismus GmbH)

Ieder kunstwerk is anders (Foto: © Andreas Haller - Montafon Tourismus GmbH)

Heb jij de Gauertaler Alpkultour wel eens gewandeld en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.