Skip to navigation Skip to main content

Westendorf: pittoresk en gezellig

9514 - Westendorf: pittoresk en gezellig

Gelegen op een zonnig plateau, midden in het Brixental in Tirol, ligt het sfeervolle en kleurrijke dorpje Westendorf. Westendorf is onderdeel van de gemeente Kitzbühel en de regio Wilder Kaiser - Brixental. Het dorp is erg gezellig en trekt het hele jaar door ontzettend veel bezoek. Tel daar de schitterende natuur, de Hohe Salve en de Kitzbüheler Alpen bij op en het resultaat is een vakantiebestemming waar jong en oud zich ontzettend goed kunnen vermaken.

Westendorf: één van de mooiste dorpen van Oostenrijk

Westendorf ligt op een hoogte van ongeveer 800 meter en is een schattig, klein en pittoresk dorp. Velen noemen het zelfs één van de mooiste dorpen van Oostenrijk. Vroeger was het dorp iets kleiner, maar daar is verandering in gekomen door de samenvoeging van Westendorf en Bichling. De bouwstijl is traditioneel en de huizen bevinden zich allemaal rondom het mooie gele kerkje. Aan de balkons hangen grote bloembakken vol bloemen en het is een gezellige kleurige bedoening. De straatjes zijn schattig en je kunt er heerlijk doorheen slenteren. Op de terrassen en in de restaurants kun je terecht voor een heerlijke Tiroler maaltijd, een kop koffie of een borrel. Ook in de bergen rondom zijn diverse gezellige berghutten te vinden.

Genieten met het hele gezin

Westendorf is een vakantiebestemming voor het hele gezin. De hele zomer door organiseert men wekelijks allerlei leuke evenementen waar ook de kinderen aan kunnen deelnemen. In het hele Wilder Kaiser - Brixental vind je maar liefst 6 bergbeleveniswerelden. Eén daarvan, genaamd Alpinolino, ligt in de bergen boven Westendorf en is meer dan de moeite van een bezoek waard. Natuurlijk is er ook in het dorp zelf genoeg te doen. Er een verwarmd buitenzwembad met drie verschillende baden, een fijne ligweide en een 42 meter lange waterglijbaan.

Kreuzjöchlsee
De prachtige Kreuzjöchlsee (Foto: © Kurt Tropper)

Wandelparadijs Westendorf

Westendorf is een wandelparadijs voor iedere wandelaar. In de weidse omgeving vind je meer dan 2500 kilometer aan wandelpaden. Er zijn wandelpaden voor ieder niveau. De themawandelingen en familiewandelingen maken een wandeltocht leuk voor het hele gezin. Tijdens een wandeling in Westendorf en omgeving is het op en top genieten van de natuur en het prachtige bergpanorama. Met het speciale wandel/stempelboekje en de wandelapp van de Kitzbüheler Alpen wordt de wandeling nog leuker, want aan het eind van de wandelvakantie word je beloond met een gouden, zilveren of bronzen wandelspeld.

Fietsen, E-biken en mountainbiken in Westendorf

Ook fietsers, E-bikers en mountainbikers hebben in Westendorf niks te klagen. Er zijn in Westendorf en omgeving ruim 800 kilometer aan mountainbikepaden en daarbij kun je meer dan 30.000 hoogtemeters afleggen. Daarnaast is er nog eens ruim 1000 kilometer beschikbaar voor fietsers, E-bikers en wielrenners. Meer dan genoeg mogelijkheden dus. Klik hier voor meer informatie >

Een zomer vol evenementen

De hele zomer door worden er meerdere evenementen en volksfeesten georganiseerd in Westendorf. Sommigen daarvan zijn zelfs al meer dan 300 jaar oud. De meeste evenementen zijn leuk voor jong en oud. Tips zijn de traditionele Brixentaler Antlassrit op 15 juni, het Alpenrosenfest dorpsfeest op 22 juli en de Almabtrieb op 23 september. Naast al deze leuke evenementen zijn er de hele zomer door ook meerdere markten te bezoeken. Van eind juni tot en met half september is het iedere donderdag marktdag. Proef de lekkerste lokale producten, koop leuke souvenirtjes voor thuis en kijk je ogen uit.

evenementen in de zomer
Er valt ontzettend veel te beleven in Westendorf in de zomer (Foto: © Kurt Tropper)

Ontspannen aan de Kreuzjöchlsee

Eén van de meest populaire wandel- en mountainbikebestemmingen van Westendorf is de Kreuzjöchlsee. Dit mooie en kleine bergmeer vind je op een hoogte van 1700 meter. Het meer wordt omringd door een prachtig bergpanorama en is ideaal om even op adem te komen. Met de Alpenrosenbahn Westendorf kom je gemakkelijk boven en vanaf daar kun je starten aan meerdere tochten die je naar het meer leiden.

Weetjes en tips in Westendorf:

 

  • In Westendorf beleef je een echte buitenvakantie. Zo kun je naast wandelen en fietsen bijvoorbeeld ook paragliden, paardrijden, tennissen, klimmen en raften.
  • Je kunt ook op wintersport naar Westendorf. Het gebied is ideaal voor families met kinderen en erg populair, vanwege de uitbundige après-ski.
  • Met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card kun je gebruik maken van alle 31 bergliften en krijg je aantrekkelijke kortingen (volwassenen €67,- en kinderen €33,- voor 6 dagen). Sommige accommodaties geven bij een overnachting ook de gratis gastenkaart. Heb je beide kaarten, dan ontvang je nog meer voordelen.
fietsen in westendorf
Maak prachtige fietstochten in Westendorf (Foto: © Maren Krings)

Heb jij Westendorf wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.