Skip to navigation Skip to main content

Saalbach: actief bezig zijn in een indrukwekkend berglandschap

8440 - Saalbach: actief bezig zijn in een indrukwekkend berglandschap

Saalbach ligt op een hoogte van 1003 meter in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland en is onderdeel van het district Zell am See. Het gezellige en sfeervolle dorp heeft samen met buurdorp Hinterglemm ontzettend veel te bieden voor een fijne vakantie. Met de indrukwekkende bergpanorama’s van de Pinzgauer Grasberge en de Kitzbüheler Alpen op de achtergrond is het in Saalbach genieten van gezelligheid en allerlei leuke activiteiten.

Saalbach en Hinterglemm

Als je op zoek gaat naar Saalbach, dan kom je eigenlijk altijd het dorp Hinterglemm tegen. In de meeste gevallen worden de dorpen zelfs als één genoemd. Vroeger zat er ongeveer 4 kilometer tussen, maar tegenwoordig zijn de dorpen bijna helemaal naar elkaar toe gegroeid. Ga je dus op vakantie naar Saalbach, dan krijg je de gezelligheid van Hinterglemm er eigenlijk gratis bij en dat biedt veel voordelen en mogelijkheden. Toch zijn beide dorpen wel verschillend. Zo is Saalbach een stuk groter en chiquer en geeft Hinterglemm meer een dorpsgevoel. Wel zijn beide dorpen in de traditionele Oostenrijkse stijl gebouwd, hangt er een gezellige sfeer en zijn er voldoende accommodaties beschikbaar.

Wandelen door de bergen van Saalbach Hinterglemm

Bij het wakker worden word je getrakteerd op indrukwekkende bergpanorama's en weet je dat het een prachtige dag in de bergen gaat worden. Na een lekker en stevig ontbijtje ben je klaar om aan de wandeltocht van vandaag te beginnen. Saalbach heeft de wandelaar meer dan 400 kilometer aan wandelpaden te bieden. Voor de sportieve wandelaar zijn allerlei spannende paden om te ontdekken. Een tip is de SEVEN SUMMITS wandeltour, een uitdagende wandeltocht van zo’n 24 kilometer langs de 7 hoogste toppen van het Glemmtal. Uiteraard is er ook aan de recreatieve wandelaar gedacht. Neem bijvoorbeeld de gondel omhoog en begin daar met een indrukwekkend avontuur door de bergen. Verder vind je in Saalbach Hinterglemm allerlei leuke themapaden die het wandelen leuk maken voor jong en oud. Klik hier voor de interactieve wandelkaart >

wandelen in saalbach
In Saalbach vind je ruim 400 kilometer aan wandelpaden (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Mountainbiken, fietsen en E-biken in Saalbach

Ook voor degene die de bergen liever op twee wielen ontdekken biedt Saalbach veel mogelijkheden. Saalbach is al jaren een populaire regio onder de mountainbikers, maar ook voor de gewone fietser en E-biker is er genoeg te ontdekken. Je vindt hier ruim 400 kilometer aan routes voor alle niveaus en ook aan de kids is gedacht. Met de gondels kun je gemakkelijk naar boven en vanaf daar kan het avontuur beginnen. Onderweg kom je langs allerlei bergmeren en prachtige uitzichten. Een tip is de BIG-5-Bike Challenge. Tijdens deze tocht fiets je over 5 bergen, zit je in 5 gondels en beleef je allerlei spannende avonturen. Heb je geen eigen materiaal mee? Dan kun je dat gemakkelijk huren. Klik hier voor een interactieve trail- en tourkaart.

mountainbiken in saalbach
Maak prachtige tochten met de mountainbike (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Een vakantiebestemming voor het hele gezin

Saalbach en Hinterglemm zijn bestemmingen voor het hele gezin. Een belangrijk onderdeel van de filosofie van de gemeente is dat de tijd die je als familie door kunt brengen kostbaar is en dat je daar alles moet uithalen wat er in zit. Voor jong en oud worden de hele zomer door allerlei activiteiten georganiseerd. Een belangrijk figuur is clown Montelino. Aan de hand van dit personage zijn allerlei speeltuinen en activiteitenparken opgericht. In de 2,5 kilometer lange Flying Fox vinden jong en oud voldoende spanning en adrenaline en ook het klimpark is een echte aanrader. Kortom, in Saalbach zal niemand zich snel vervelen.

familievakantie in saalbach
Saalbach is een vakantiebestemming voor het hele gezin (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Lekker eten in Saalbach

Voor lekker eten ben je in Saalbach aan het juiste adres. In de bergen zijn 40 berghutten te vinden met elk eigen specialiteiten en karakter. Bij mooi weer is het goed toeven op de terrassen en als het iets kouder is, is het heerlijk bij het haardvuur. Ook in het dorp zijn allerlei leuke restaurantjes te vinden. Je kunt er terecht voor de typische Oostenrijkse specialiteiten, maar ook voor fine dining en een simpele hamburger. Heb je ’s avonds nog zin in een drankje, dan kan dat in de vele gezellige barretjes.

eten in saalbach
Proef de lekkerste gerechten in Saalbach (Foto: © Sandra Birklbauer, Saalbach)

Weetjes en tips:

  • Je kunt in Saalbach ook skiën. Het dorp is onderdeel van skigebied Skicircus Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn, een gebied met ruim 270 kilometer aan pistes. Ideaal
  • Saalbach heeft ook een eigen app. Op de app vind je allerlei informatie over het dorp, de omgeving en de activiteiten die er te doen zijn. De app is te downloaden voor iOS en Android.
  • Bij een overnachting krijg je de gratis JOKER CARD. Met deze kaart kun je van een aantal attracties gratis gebruik maken en op een aantal krijg je flinke kortingen.
actief in saalbach
De Flying Fox is een echte aanrader! (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Heb jij Saalbach wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.