Skip to navigation Skip to main content

De leukste fietstips uit Graubünden

7315 - De leukste fietstips uit Graubünden

Eerder schreef ik al over de leukste wandeltips uit Graubünden. In deze blog vind je de leukste fietstips uit deze prachtige Zwitserse provincie. Eerst een belangrijke vraag: valt er veel te fietsen in Graubünden? En of! Elk pad in Graubünden is ook een fietspad, wat betekent dat er meer dan 17.000 km aan fietspaden ligt. Ook voor mountainbikers is er meer dan genoeg keus, om precies te zijn 4000 km aan keus! Voor de ultieme fietsvakantie boek je de overnachtingen in een gecertificeerd GraubündenBIKEHOTEL. Fietsverhuur en onderhoud, een stevig ontbijt, een gids, alles wordt in Graubünden geregeld voor een heerlijke fietsvakantie.

#1. 661 Römer-Trail, Savognin

Mountainbiken is niet alleen leuk voor fanatieke fietsers, maar ook voor een fietstour met het hele gezin. De 661 Römer-Trail is vernoemd naar de archeologische opgravingen langs de route. De tocht is 17 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Het niveau is makkelijk, wat de route voor beginners en kinderen geschikt maakt. Het startpunt is de parkeerplaats bij de berglift in Savognin. Vervolgens fiets je via Tinizong, Rona, Plaz Beischen, Porschen en Tinizong terug naar Savognin.

mountainbiken graubunden

#2. Hotel Posta, Sedrun

Tijdens een fietsvakantie in Graubünden wil je natuurlijk overnachten in een passende accommodatie. Een leuke accommodatie in Sedrun is Hotel Posta. Waarom? Omdat dit driesterren hotel fijne moderne kamers, een knusse sfeer en speciale aanbiedingen voor fietsers biedt. De keuken zorgt ervoor dat je voldoende energie binnen krijgt voor een flinke fietstocht.

Lees meer over mountainbiken in Graubünden >

Hotel Posta, Sedrun

#3. Met een gids de bergen in

Tijdens een fietsvakantie kun je zelf met een gps of kaart op zoek gaan naar leuke fietsroutes. Een andere optie is gebruik maken van de kennis van de lokale bewoners. Een gids kent de fietsroutes in de buurt, houdt rekening met het niveau en met de veiligheid. Mountainbiken met een gids biedt vele voordelen. Niemand kent de mooiste plekjes beter dan een lokale bewoner. Informeer bij Bikeschool Lenzerheide, Bikeschule Emprova Flims, Bikeschool Engadin, Bike-Academy Davos, Bikeschule Scuol en viamala Sportwerkstätte.

mountainbiken graubunden

#4. Bike park Lenzerheide

Echte mountainbike fanatiekelingen zullen natuurlijk even een kijkje nemen in één van de bike parken in Graubünden. Een van de mogelijkheden is Bike Park Lenzerheide, een vrij nieuw park dat in de zomer van 2013 en 2014 is aangelegd tussen het Scharmoin middelstation en het Rothorn dalstation. Goed nieuws voor mountainbike beginners, ook voor jullie zijn er leuke uitdagingen in het bikepark!

Bike park Lenzerheide

#5. Transporteren van je fiets

Even geen zin om te fietsen? Geen probleem! Zowel in veel bergliften als in de Rhätische Bahn, de rode trein van Graubünden, is je fiets welkom. De treinen rijden over bruggen, door tunnels en bergen en bieden een bijzonder uitzicht over het landschap.

Rhatische Bahn Graubunden

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.