Skip to navigation Skip to main content

Cogne: een Italiaanse verrassing

6503 - Cogne: een Italiaanse verrassing

Middenin de bergen in de Italiaanse Aosta vallei ligt het kleine dorpje Cogne. Tijdens een weekendtrip afgelopen jaar ontdekte ik deze bijzondere, Italiaanse verrassing die ik graag toe wil voegen aan je toekomstige wensenlijstje.

Gran Paradiso

Cogne ligt aan de voet van de bekende Gran Paradiso, een echte vierduizender en ik geloof zelfs de hoogste berg die geheel in Italië gelegen is. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht door de vallei op de witte toppen van de Gran Paradiso. Met slechts 1470 inwoners is het een klein, knus bergdorpje waar je kunt genieten van overheerlijke Italiaanse specialiteiten.

De gezellige straat in Cogne

Aanrader voor een romantische trip

Zowel in de zomer als in de winter kun je in Cogne terecht. Het heeft een klein skigebied en het schijnt zelfs een Walhalla voor langlaufers te zijn. Ik zelf raad het aan als mooie locatie voor een romantische trip. Er zijn diverse hotels die spa faciliteiten aanbieden, je kunt in knusse restaurants genieten van het beste Italiaanse eten. En vanwege de vlakke vallei kun je eindeloos wandelen.

Cogne

Ook in de winter

Het skigebied heb ik helaas nog niet kunnen testen, maar ik denk zomaar dat je er ongestoord kunt genieten van eindeloze poederafdalingen door de bossen. Voor de gemiddelde wintersporter lijkt het wel pittig te zijn door de combinatie van rode en zwarte afdalingen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om er eens een bezoek in de winter te brengen. Wellicht is er iemand al wel eens geweest? Ik ben benieuwd!

Cogne
Zomer Auteur5

Over Maarten

In de zomer van 2011 werd het grootste besluit uit het leven van Maarten genomen. Hij vertrok naar Zwitserland! Maarten ademt Alpen, en na meerdere malen het land bezocht te hebben was hij erover uit. Hier wil hij elke dag wakker worden...